Lähde Riikaan ja Latvian palatseihin!

Tule mukaan Antiikki & Desiginin lukijamatkalle Riikaan 29.9.–1.10. Riika on ihastuttava sekoitus hansa-aikaa, gotiikkaa, klassismia, barokkia ja etenkin jugendin aarteita. Vierailemme myös maaseudulla upeissa Rundalen ja Mezotnen palatseissa.

Rundalen loistelias barokkilinna on puistoineen kuin Kuurinmaan pienois-Versailles.

Ohjelma

pe 29.9. Lento Helsinki-Riika klo 9.30-10.40. Kaupunkikiertoajelu, vanhan kaupungin kävelykierros sekä lounas. Majoittuminen ja vapaata aikaa.
la 30.9. Kävelykierros, jolla nähdään jugendin aarteita. Keskustan rakennuksista lähes puolet on jugendia. Upea historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Vierailu Jugend-museossa, joka toimi arkkitehti Konstantins Peksensin asuntona. Se on portaikosta olohuoneen astiastoon täydellinen jugendtyylin esimerkki. Jugendin maailmasta siirrytään latvialaisen taiteen pariin ja Design-museoon, minkä jälkeen vapaa-aikaa. Yhteinen illallinen kaupungilla.
su 1.10. Maaseutumaisemia ja barokin ja klassismin aarteita. Vierailu loisteliaassa Rundalen barokkilinnassa, jonka on suunnitellut maailmankuulu Bartolomeo Rastrelli. Linnaa pidetään Kuurinmaan pienois-Versaillesina. Sieltä Mezotnen palatsiin, joka edustaa klassismia. Retken aikana lounas. Mezotnesta lentokentälle, ja lento Riika-Helsinki klo 17.45-19.00.

Riika on täynnä mannermaista jugendia, art nouveauta.

Hinta 685 e / hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta 80 e. Yksinmatkustavan on varattava 1 hengen huone. Palvelumaksu: 20 e, nettivaraukset ilman palvelumaksua.

Hintaan sisältyy
reittilennot Hki-Riika-Hki
majoitus jaetussa 2 hengen classic-luokan huoneessa Semerah Hotel Metropolessa, vanhan kaupungin kupeessa
hotelliaamiaiset, 2 lounasta, 1 illallinen (2 lasia viiniä/olutta)
ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit
suomea puhuvan paikallisoppaan palvelut
matkalla mukana myös päätoimittaja Maija Toppila.

Varaukset Matka-Agentit, vapaa-ajan matkat, puh. 010 321 2800,
www.matka-agentit.fi/matkakalenteri/