5 tarinaa Antiikki & Designista 6/2018

Heinäkuun lehdessä ovensa avaavat ihana pohjalainen antiikkikoti Stundarsissa, historiallinen Langin kauppahuone Raahessa ja kauniisti kunnostettu Tyrvään pappila. Näyttelykesän tähti on Marilyn Monroe Tampereella. Kerromme myös kesän valoa maalanneesta taiteilijasta Santeri Salokivestä ja Wiialan lasitehtaan nostalgisesta tuotannosta. 

lehden kansi
Kansikuva on Pirjo ja Martti Laaksosen kodista, 1700-luvulla rakennetusta pohjalaistalosta. He siirsivät talon Stundarsinkylään, kunnostivat sen ja sisustivat antiikilla.
Santeri Salokivi oli harvinainen suomalainen impressionisti. Teoslöytö nosti esiin unohduksissa olleen taiteilijan.
Myynnissä ollut Tyrvään vanha pappila houkutteli Kirsi-Marja ja Jarmo Niemisen palaamaan kotiseudulleen Sastamalaan. He ovat tehneet pappilasta upean ravintolan ja tapahtuma- ja juhlapaikan.
Keräilijä Orvokki Lundahl kertoo Wiialan lasista. 1890–1938 toimineen tehtaan monipuolista tuotantoa ei aina ole helppoa tunnistaa.
Langin Kauppahuoneen rakennutti Johan Lang 1811 Raahen Pekkatorin laitaan. Nyt Piia Vähäsalo ja Pasi Siipola pitävät talossa kahvilaa, puotia ja majataloa, joissa muistetaan vanhaa omistajasukua.
Millainen ihminen oli Marilyn Monroe myytin takana? Näyttely Tampereen Vapriikissa kertoo tähden elämästä ja esittelee hänen henkilökohtaisia esineitään.

Antiikki & Design 6 / 2018 ilmestyi 5.7. Seuraava numero ilmestyy 15.8. Vuodessa ilmestyy 10 numeroa. 25. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.