Keittiössä kolistellaan

Kovassa käytössä kuluneet entisajan keittiön työvälineet ihastuttavat nyt kodeissa ja kesäpaikoissa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että monet niistä eivät ole pelkästään silmänruokaa, vaan edelleen käyttökelpoisia. Kuparisten kattiloiden, pannujen ja vuokien tinaus pitää olla kunnossa, jos aikoo käyttää niitä, sillä kupari on vaarallista.

Lihatukki 120 e, suppilo 3 e, pellavaliina 3 e, munakori 25 e, kaikki Wanha Tammitori. Munitusmunat munakorissa ovat lasittamatonta fajanssia, 15 e, Occasion. Puukaukalo lihatukin päällä 50 e, Mööpeli. Emaloitu vaaka 85 e, Pieni Pihapuoti. Kyyrölän Saven kulho 30 e, Ars Julika. Salaattihakkuri 20 e, vakka 120 e ja kauha 75 e, Mööpeli.​
Lihatukki 120 e, suppilo 3 e, pellavaliina 3 e, munakori 25 e, kaikki Wanha Tammitori. Munitusmunat munakorissa ovat lasittamatonta fajanssia, 15 e, Occasion. Puukaukalo lihatukin päällä 50 e, Mööpeli. Emaloitu vaaka 85 e, Pieni Pihapuoti. Kyyrölän Saven kulho 30 e, Ars Julika. Salaattihakkuri 20 e, vakka 120 e ja kauha 75 e, Mööpeli.​
Narutölkit koon mukaan 65–110 e, Lauttasaaren Antiikki.​
Narutölkit koon mukaan 65–110 e, Lauttasaaren Antiikki.​
Arabian maustepurkkien (tuotannossa 1959–71) suunnittelija on Ulla Procopé, 30 e / kpl, Ars Julika.​
Arabian maustepurkkien (tuotannossa 1959–71) suunnittelija on Ulla Procopé, 30 e / kpl, Ars Julika.​
Kupariset hyytelövuoat 1800- luvulta, edessä 85 e, takana oleva on uudelleen tinattu, 150 e, Occasion.​
Kupariset hyytelövuoat 1800- luvulta, edessä 85 e, takana oleva on uudelleen tinattu, 150 e, Occasion.​

Lisää keittiöantiikkia uudessa Antiikki & Designissa 6/2015. Katso täältä numeron muista aiheista.