5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kannen kuva Kristiina Hemminki

Majesteetillisen, raskaan barokkityylin lumo ei kuihdu, vaan puhuttelee antiikin harrastajia. Uudeksi huomionosoitukseksi tälle ylenpalttiselle Pietarin talvipalatsin ja Versailles’n tyylille kohosi – uskomatonta kyllä – häikäisevä huvimaja Orimattilaan.

 

Palkittu kultaseppämestari Mika Tarkkanen luo kaulalla kannettavaa taidetta vaikka veistosten inspiroimana. Hän vaalii perinteitä, mutta hyödyntää myös tehokkaasti nykyteknologiaa.

 

Vuonna 1924 valmistuneessa Villa Oivalassa arkkitehti Oiva Kallio ja hänen puolisonsa Lempi irrottautuivat kaupungin hälystä sekä keskittyivät puutarhanhoitoon ja puutöihin.

 

Maija Isola tunnetaan Marimekolle suunnittelemistaan painokankaista. Hän oli myös taidemaalari, jonka ura kesti kuusi vuosikymmentä. Hämeenlinnan taidemuseon näyttely esittelee nyt hänen lumoavia maalauksiaan.

 

Björn Lindqvist omisti useita legendaarisia ravintoloita läntisellä Uudellamaalla 1960–1990-luvulla. Entinen ravintolakeisari on myös keräilijä. Skogbölen rautatieasemalle sijoitetut kokoelmat kertovat ainutlaatuisella tavalla hänen elämänsä monista vaiheista.

 

Seuraa meitä somessa