5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kannen Carina ja Dan von Koskullin kodista kuvasi Jaanis Kerkis

Tällainen ihana tilaisuus pidetään A. Tillanderilla keskiviikkona 6.11. klo 17.30–20. osoitteessa Aleksanterinkatu 17, Helsinki. Muistatahan ilmoittautua 29.10. mennessä, ja huomiothan, että paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä: shop@alexandertillander.fi tai p. 020 7000 620.

Carina ja Dan von Koskullit kunnostivat huonoon kuntoon päässeen niin sanotun Amerikan villan Billnäsissä. Entisestä Fiskarsin työntekijöiden talosta syntyi kymmenen vuoden kunnostustyön jälkeen upea koti von Koskulien perheelle. Koti on kaunis kokonaisuus, jonka sisustuksessa yhdistyvät antiikki ja moderni. Kuvat Jaanis Kerkis.

Televisosarja Downton Abbey nosti suorastaan kuumeen englantilaiseen kartanokulttuuriin. Lisää löylyä aiheeseen heittää Downton Abbey -elokuva, joka parhaillaan menee elokuvateatterissa Suomessa. Tyyliin hurahtanut sisustaja voi hankkia menneen ajan brittiläistä tavaraa kotimaisilta antiikkimarkkinoilta.

   Eero Aarnio on muotoilumme legendoja, jonka tuolit ovat poseeranneet tunnetuimpien kansainvälisten muoti- ja sisustuslehtien kansissa. Muotoilijan inspiraatio nousee mielikuvituksesta, mutta perhe ja koti ovat myös tärkeitä. Aarnio suunnittelema koti Veikkolassa valloittaa vieraat. Kuvat Fabian Björk.

Renessanssin merkittävimpiin taiteilijoihin kuuluva Lucas Cranach tuli tunnetuksi alastomista naiskuvista. Aistillisuuden ja erotiikan rinnalla niissä näkyy 1400- ja 1500-luvun vaihteessa uudelleen muotiin tullut antiikin ihannointi. Cranachin kiehtova taide esittäytyy nyt ensimmäistä kertaa laajasti Suomessa juuri avautuneessa näyttelyssä Sinebrychoffin taidemuseossa.

 

Seuraa meitä somessa