Nostalgista pääsiäistä!

Vanhat kortit sopivat pääsiäisen koristeeksi, ja monelle ne ovat myös keräilykohde. Postimuseon ja Suomen Postikorttiyhdistys Apollon järjestämässä näyttelyssä on esillä pääsiäiskorttikokoelmia kymmenen apollolaisen kätköistä sekä Postimuseon arkistosta. Näiden kuvien kortit ovat näyttelystä.

​

Näyttelyn korteissa on mukana on perinteisiä aiheita, kuten pääsiäispupuja, kanoja, kukkoja, tipuja, pusuja, noitia, ruokia ja tietysti munia. Korteissa esiintyy myös uskonnollisia aiheita ja huumoria. Lisäksi esillä on taiteilija Marjaliisa Pitkärannan piirtämiä pääsiäisaiheisia originaaleja.

Pääsiäiskortteja on Suomessa lähetetty 1870-luvulta saakka, aluksi suljetuissa kirjeissä. Kuvapostikorttien ja samalla pääsiäiskorttien lähettäminen yleistyi 1890-luvulla. Valokuvia alettiin käyttää postikorteissa 1900-luvun alussa. Pääsiäiskorttiperinne eli voimakkaana aina 1960-luvulle saakka, ja hiljaisemman ajan jälkeen se on taas elpynyt. Nykyisin pääsiäinen on kolmanneksi suosituin korttisesonki joulun ja Ystävänpäivän jälkeen. 

​
​

Pääsiäinen – kevään airut -näyttely 19.4. asti Postimuseossa Vapriikissa Tampereella. Jos olet liikkeellä pääsiäisen aikoihin, tarkista tästä aukioloajat.

Seuraa meitä somessa