Uusi numero 11-12/2016

Lehden kansikuva

Tänä vuonna lehtemme joulu on makea: teimme asetelmia kauniista makeisastioista ja kerromme 125-vuotiaan Fazerin historiasta sekä sokerina pohjalla vielä hopeasokerikoista. Vierailemme jouluisissa kodeissa Suomenlinnassa ja Porvoossa ja 1800-luvun lopun joulutunnelmissa Ett Hem -museossa Turussa. Entä muistatko nostalgiset kotimaiset Weisteen joulukoristeet?

Suomenlinnan Nukkemuseon johtaja Petra Tandefelt asuu museon yläkerrassa vanhassa venäläistyylisessä huvilassa. Hänen jouluunsa kuuluvat runsaat koristeet ja teepöytä samovaareineen.
Nostalgiset Weisteen koristeet kuuluvat suomalaisten jouluun. Weisteen joulukoristetehtaan perustajan Kalle Weisteen tytär, itsekin firmassa työuransa tehnyt Kaisu Salmi on elänyt koko ikänsä joulun keskellä.
Ett hem -museo Turussa eli Hélène ja Alfred Jacobssonin kotimuseo vie aikamatkalle 1800-luvun lopun seurapiirien joulutunnelmaan. Kerromme, millaista oli Jacobssonien joulupäivän päivällisillä.
Joulun aikaan on hyvä pohtia elämän arvoja: nauttia hyvistä asioista mutta muistaa myös kohtuullisuus ja kaiken hetkellisyys. Näihin ajatuksiin johdattaa vanhojen asetelmamaalausten näyttely Sinebrychoffin taidemuseossa.

Antiikki & Design 11-12 / 2016 ilmestyi 23.11. Seuraava numero ilmestyy 11.1.2017. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 23. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa