Eräs suurimmista herkuistani on sitruunapiirakka. Se sopii keltaisen värinsä puolesta hyvin pääsiäisen juhlapöytään. Sen yksi pääraaka-aineista on kananmuna, joka on myös yksi pääsiäisen symboleista.
Seuraavassa ohje ihanaan piirakkaan:
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1rkl sokeria
100gr voita
1 keltuainen
Sekoita rasva ja kuivat aineet, lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Marenki
4 valkuaista
1dl sokeria
Kiisseli
4dl vettä
1 1/2 dl sokeria
4rkl maissitärkkelysjauhoa
4 keltuaista
2 luomusitruunan raastettua kuorta
1dl sitruunamehua
Kuumenna kiisseliaineita kattilassa kunnes se saostuu, lisää lopuksi 1 rkl voita
Laita jäähtynyt kiisseli sekä marenki paistetun pohjan päälle ja viimeistele marenki kullanrusehtavaksi 175 asteisessa uunissa vielä noin 8-12 minuuttia.