Vintage & Design -sivusto perustettu!

 Vintage & Design on entisen "Retroilun" paikalle Facebookiin perustettu sivusto, joka toimii ryhmän tavoin. Osallistu, niin voit voittaa upean palkinnon.

Vintage ja Design -sivu Facebookissa kuuluu Antiikki & Design -lehden someperheeseen.
Olen Katja Weiland-Särmälä ja vedän sivustoa ja kirjoitan Löytöretkeilijän Paratiisi blogia Antiikki & Design -lehteen sekä verkkoon. Kuva: Pia Inberg

Minulle vintage ja design ovat intohimo ja elämäntapa. Kiertelen messuilla, huutokaupoissa, näyttelyissä ja somessa etsien aarretta ja keräten tietoa. Tarkoituksenani on jakaa löytöretkiäni kanssanne.  Vintagen ja designin maailma on laaja, se pitää sisällään paitsi esteettisiä, myös käytännöllisiä ja yhteiskunnallisia ulottuvuuksia. Designin kautta luotiin muun muassa Suomen kansallista identiteettiä, joten esineillä on jopa poliittisia merkitysarvoja.

Esineet ja pukeutuminen kertovat myös omasta ajastaan. Vintageasujen kautta voi tarkastella vaikkapa naisen asemaa tai jopa taloudellista tilannetta; kerrotaanhan pörssikurssien notkahtelun näkyneen myös hameenhelman pituudessa. Teen väitöskirjaa, jossa sivuan myös esineiden kantamaa aineetonta perintöä. Minulle esineiden tarinat ja tunnearvo ovat merkityksellisiä.  Haluaisin tuoda näitä eri arvoja esiin sivulla ja kuulla myös sinun esineesi historian.

Vintage ja design on tätä - ja enemmän.

 

Sivusto toimii alan harrastajien ja ammattilaisten kohtaamispaikkana. Haluamme koota yhteen ihmiset, jotka tuntevat designia, ovat siitä kiinnostuneita tai haluavat oppia tuntemaan tätä kiehtovaa aihepiiriä.

Netti toimii yhä useammalle tiedonhakupaikkana. Vintage & Design -sivustolla kuka tahansa voi aloittaa keskustelun, kysyä omasta esineestä tai antaa vinkkejä kivoista liikkeistä, tapahtumista, näyttelyistä ja messuista. Voit kertoa vaikkapa omasta designsuosikistasi ja jakaa tietojasi. Voit myös linkittää oman design- tai vintageaiheisen blogisi tai kertoa yrityksestäsi ja palveluistasi. Tai jakaa kuvan omasta aarteestasi tai keräilykohteestasi. Emme ole myyntiryhmä, mutta sellaisen perustaminen voi myöhemmin olla mahdollista.

Sivusto ei ole minun foorumini, vaan meidän kaikkien. Vintage & Design on vapaamuotoinen ja haluan, että kynnys osallistua on mahdollisimman pieni. Ainoana sääntönä on kirjoittaa hyvällä fiiliksellä ja kannustaen. Ja vaikka otsikko on "Vintage- ja Design", myös arkkitehtuuri, taide ja antiikki ovat sallittuja - jopa toivottuja -  aiheita. Vaikka vintage terminä viittaa menneeseen aikaan, sivustolla voidaan keskustella uustuotannosta, retrosta ja nykydesignista. Etsitään vaikka tulevaisuuden klassikkoja!

 Paras viimeiseksi: Arvomme sivusta tykänneiden kesken upean vintagevalaisimen, Paavo Tynellin 9227, Idmanille suunnitteleman pöytävalaisimen valkoisella varjostimella. Valaisin on Artek 2nd Cyclen valikoimista, se on kauttaaltaan entisöity ja sähköt tarkistettu. Sen arvo Artek 2nd Cyclessä on 1200 euroa. Tykkää sivustamme ja olet mukana arvonnassa! Somessa olevaa kilpailulinkkiä saa myös jakaa ja kertoa kaverille.

Tykkää Vintage & Design-sivusta ja/tai kommentoi kilpailulinkkikuvan alle, mihin sinä sijoittaisit Paavo Tynellin suunnitteleman valaisimen. Vai annatko sen kenties lahjaksi ja kenelle? (Facebook ei ole mukana kilpailussa.) Arvonta päättyy 1.3. 2018. Ilmoitamme voittajan Vintage & Design, Antiikki & Design ja Löytöretkeilijän Paratiisi sivuillamme. Sekä messanger-viestillä.

 

 

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa