Joululahjaostoksilla Helanderilla

Taas se aika vuodesta. Isot tavaratalot ovat aloittaneet joulukoristeiden myynnin jo viikkoja sitten, aviomies virittelee jouluvaloja pihalle ja tytär paistaa pipareita. Joulu tulee vääjäämättä -ja paniikki lahjojen suhteen.

Mitä jos olisinkin tänä vuonna ajoissa liikenteessä. Ei epätoivoista kiertelyä kaupungilla, jonottamista ja raskaita kauppakasseja. Jospa ostaisinkin kaikki verkosta? Ja hankkisinkin  jotain sellaista, uniikkia, jota ei muualta saa? 

Huutokauppa Helanderin Marrashuutokauppa on sopivasti tänä viikonloppuna. Huutokaupoissa on hauska tunnelma paikan päällä, mutta huutoja voi tehdä myös etänä; ennakkotarjouksilla tai puhelimitse. Miten helppoa!

Avasin huutokauppakatalogin verkossa ja aloin valita rakkailleni lahjoja. Kannattaa toki käydä paikan päällä varmistamassa tavaroiden kunto, vaikka katalogin kuvat ovatkin hyviä ja esittelytekstissä mainitaan esineiden  mahdollisista pikku virheistä.

Alla poimintojani mahdollisista joululahjoista perheenjäsenilleni. Lopullista hintaahan en tässä vaiheessa vielä tiedä, joten saattaa olla, että tuotteen noustua liian korkeaksi täytyy kääntyä Joulupukin puoleen.

 

Rottinkinen 1950-luvun peili on upea. Se sopii hyvin nuoren teini-tyttö Saran huoneeseen. Sen edessä voi harjoitella selfieiden ottamista.

 

Tyttäreni Ellenin Stringhyllyn kaveriksi sopii hienosti tämä Merivaaran kevyt jakkara.
Joelille hankin uuden kellon. Kun seinällä on George Nelsonin tyylikäs ajannäyttäjä, ei voi myöhästyä bussista.

 

Roy 10 v tarvitsisi huoneeseensa uusia hyllyjä, joihin merirosvoalukset, Aku Ankan taskukirjat ja muut tuikitärkeät esineet saisi kauniisti esille. Aallon hyllyistä on hyvä aloittaa. Ne saa mukanaan sitten joskus omaan kotiin.
Kolmevuotiaan Matiaksemme päivän kohokohta on traktorin tai piipaa-auton näkeminen. Tässä niitä olisi...

 

Anopille antaisin kauniin kultaisen sormuksen, jonka kruunaa vuorikristalli.

 

Yksi huutokaupan helmistä on Aarikan upea mobile kultaiselta 1960-luvulta. Se äitini kotiin.

 

Isäni kotiin sopisi kauniisti Tyra Lundgrenin signeerattu taidekeramiikka. Ainakin hänen vaimonsa Anna pitäisi siitä. Isälle lisäksi kirja ja suklaata.

 

Tästä kauniista Franckin ja Wirkkalan lasikavalkadista saisi kätevästi lahjoja useammallekin sukulaiselle ja ystävälle

 

Pienet sukulaispojat rakastuisivat taatusti näihin Disney-figuureihin.

 

Ai mitä miehelle? No se on yllätys, sillä hän lukee varmasti tämän blogin. Tynellin A4 valaisimen prototyyppi voisi olla kiltille aviomiehelle sopiva lahja. Tai minulle...

 

Kaikki kuvat: Helander

Käy tutustumassa ihanuuksiin Helanderin luettelossa! Siellä on paljon antiikkia, hopeaa, taide-esineita, mattoja,  taidetta ja jopa auton tuulilasi!

 

Huutokauppa 14-15.11. alkaen kello 10, Hernepellonkuja 8-10

 

P.s. Käy kurkkaamassa myös fb-sivujani Löytöretkeilijän Paratiisi, jossa taidetta, designia, sisustamista ja historiaa

 

 

 

 

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa