5 himoittua vintagekorua

Vintagekoruissa hopea on yhä suosittu, ja monipuolisen suunnittelijan Tapio Wirkkalan koruja näkee jatkuvasti huutokaupoissa. Wirkkala suunnitteli yhtä lailla puukkoja, lasia, piippuja ja koruja.

Tapio Wirkkalan koru on vuodelta 1972. Puolikuu-riipus myytiin hintaan 1240 e Bukowskisilla.

Vintagesormuksissa on valinnanvaraa. Jos vintagesormuksen ostaa netistä, saa varautua siihen, että sormusta pitää joko suurentaa tai pienentää. Se vaikuttaa tietenkin lopulliseen hintaan.

Inni Pärnäsen sormus Polymorphous vuodelta 2003 on suuri ja näyttävä. Vintagekoru on osin kullattua hopeaa. Hinta ei paha, 265 e Bukowskisilla.

Korusuunnittelija Liisa Vitalin syntymästä oli 2018 jo 100 vuotta. Hänen vuonna 1971 suunnittelmansa vintagekorvakorut ovat kultaa, lähtöhinta oli 200-400 euroa Bukowskisilla. Vintali on tunnetuin pallonmuotoisista koruistaan, joita lävistävät pyöreät rei'ät kuin juustossa. 

Aitoa 1970-lukua. Liisa Vitalin vuonna 1971 suunnittelmat vintagekorvakorut ovat kultaa, lähtöhinta oli 200-400 euroa Bukowskisilla.

Emali on upea materiaali, jota vintagekoruissa on suosittu etenkin jugendin aikaan. Modernikin vintagesormus saa siitä väriä.

Korusuunnittelija Pekka Piekäisen hopeaa ja turkoosia emalia yhdistävä vintagesormus on vuodelta 1975. Sen on valmistanut Auran Kultasepät, lähtöhinta 200 e Bukowskisilla.

Korusuunnittelija Björn Weckström on ollut ennakkoluuloton kokeilija, joka yhdisti ensimmäisten joukossa arvometalleja ja akryyliä. Hänen koruistaa yksi tunnetuimpia oli Tähtien sota -elokuvan Prinsessa Leian kaulakoru Planetaariset laaksot

Vintageriipus Nectaris on nimensä mukaisesti kuin raskas pisara nektaria. Björn Weckströmin Lapponialle 1973 suunniteleman vintagekorun lähtöhinta oli 225 e Bukowskisilla.

Nämä ja lisää vintagekoruja Antiikki & Designin joulunumerossa 2018, joka on myynnissä 16. tammikuuta 2019 saakka. 

Seuraa meitä somessa