5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kannen kuva on kesäisen romanttisesta oululaiskodista, jossa on yhdisteltu uutta ja vanhaa. Jutun kirjoitti ja kuvasi Heikki Rautio.
Armfelt-suvun Wiurilan kartano Salon Halikossa on taistellut olemassaolostaan. Se on todistanut perintöriitoja ja sukukiistoja, jopa romanttisen salaisuuden. Paljolti Anna Louise Standertskjöld-Brüninghausin ansiosta nyt kartano kukoistaa ja on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Päärakennus on yksityiskäytössä, mutta muuten kartano tarjoaa monipuolisia palveluja ja elävää historiaa. Kuvat Niclas Warius

Antiikki & Design -lehden uusi päätoimittaja, filosofian tohtori Mirva Saukkolan innostus antiikkiin ja vintageen kyti jo nuoruuden muotiharrastuksessa. Nykyään niiden kestävyys ja eettisyys ihastuttaa häntä. Jutun kuvasi Pia Inberg.

Yves Saint Laurentin jättikokoiset silkkihuivit 1980-luvulta loistavat vuosikymmenelle tyypillisissä, vahvoissa jalokiviväreissä.

Kultakauden kotimaiseen taiteeseen keskittyvä Halosenniemen kesänäyttely esittelee maalauksia naisista sekä pureutuu naistaiteilijoiden kohtaamiin haasteisiin ja heidän käymiinsä kamppailuihin.

Tupakoiva ja itsenäisen oloinen nainen oli uusi ja jopa kuohuttava aihe 1800-luvun lopun suomalaisessa taiteessa. Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), Teepöydän ääressä, 1890. Yksityiskokoelma.

Perinne elää -sarjassamme tutustumme lietolaiseen veneenveistäjä Marko Nikulaan. Taito on käymässä harvinaiseksi, ja siksi Pohjoismaat hakevat yhdessä limisaumaista puuvenettä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Kuvat Katri Lehtola.

Vanhat upeat perinneveneet kertovat tarinoita menneestä maailmasta.

Kesällä kukkaan puhkeavassa Hangossa matkailija voi valita joko vilkkaan rannan palveluineen tai hiljentyä rauhaisaan eteläkärkeen. Poimimme kolme hotellia, joissa näkyy ripaus mennyttä maailmaa. Kuvat Katri Lehtola.

Kylpyläpuistoalue on täynnä toinen toistaan kauniimpia pitsihuviloita, hurmaava Villa Maija on yksi vanhimmista.

 

Seuraa meitä somessa