5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

 

Unkarissa asuva galleristi Ari Kupsus kunnosti aristokraattisessa kaupunkipalatsissa sijaitsevasta huoneistosta kodin. Ylellinen sisustus kertoo isännän rakkaudesta antiikkiin, taiteisiin ja salonkien aikaan. Jutun kuvasi Ilpo Musto.

 

Timo Sarpanevan puolison Marjatta Sarpanevan elämäkerta miehestään julkaistiin alkusyksystä. Meille hän valitsi rakkaimmat teokset taiteilijan kuudelle vuosikymmenelle ulottuvasta tuotannosta. Niissä näkyy maestron kekseliäisyys ja monipuolisuus. Kuvat Milka Alanen ja Sarpaneva Designin kuva-arkisto.

 

Turun taidemuseon näyttely tuo esille keramiikan ruhtinas Birger Kaipiaisen häkellyttävän monipuolisuuden ja kyvyn uusiutua. Näyttely on avoinna 17.1.2021 asti. Kuvat Rauno Träskelin / Turun taidemuseo ja Designmuseo.

 

Funktionalismi syntyi aikana, jolloin länsimaailmaa myllersivät talouslama, yhteiskunnalliset murrokset ja kieltolaki. Rationaalisuus, sarjatuotanto ja demokraattisuus kehittyivät kauaskantoiseksi esteettiseksi ihanteeksi ja tyylisuunnaksi.

 

Puukkoseppämestari Anssi Ruusuvuoren muotoilu on kaunista, mutta suunnittelua johtaa silti käytännöllisyys ja kestävyys. Jutun kuvasi Katri Lehtola.

 

Seuraa meitä somessa