5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kuva Mikko Kaaresmaa

Halu pelastaa mahdollisimman koskematon vanha rakennus sai Sandran ja Rasmuksen hankkimaan Isoisän taloksi kutsutun pohjanmaalaistalon. Kaupan mukana tuli talon täydeltä antiikkiaarteita.


Mikä olisi kesäisempi huonekalu kuin rottinkituoli, joka siirtyy keveästi sisältä parvekkeelle tai pihalle? Perheyritys Parolan Rottinki on tehnyt klassikkokalusteita jo yli 50 vuotta. Niiden rinnalle kotimaiset suunnittelijat ovat tuoneet uutta muotoilua.


Pohjoissavolaiseen taiteilijasukuun Lapinlahdella syntynyt Arttu Halonen oli taidevalun uranuurtaja. Esimerkiksi Kolmen sepän patsas Helsingissä on hänen valamansa. Hän oli myös kuvanveistäjä, ja siltä uralta hän olisi toivonut enemmän. Taidemuseo Eemil esittelee näyttelyssään oman pitäjän pojan monipuolista tuotantoa.


Suvi avautuu kulttuurin, antiikin ja taiteen harrastajille monipuolisina tapahtumina. Kokosimme kiinnostavat vierailuvinkit eri puolelta Suomea.


Savonlinnan Oopperajuhlat vuonna 1912 perustanut oopperalaulaja
Aino Ackté häikäistyi Olavinlinnasta ja sen akustiikasta. Parhaat esitykset siellä ovat käyttäneet keskiaikaista linnaa olennaisena osana elämystä.

 

Seuraa meitä somessa