5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kansikuvan Liisa ja Raimo Souranderin kotoa kuvasi Riitta Sourander.

Liisa ja Raimo Souranderin sisustuksessa kotoisa talonpoikaisantiikki kohtaa Kaukoidän. Monet esineistä palauttavat mieleen muistoja ulkomailla vietetyistä vuosista. Ruokapöydän tuolit ovat talonpoikaisantiikkia ja ne on hankittu yksi kerrallaan eri antiikkiliikkeistä. Kuva Riitta Sourander.

Yrjö Kukkapuron ateljeen sinisen oven takana avautuu designin aarreaitta. Ahkera muotoilija on tuottanut kuuden vuosikymmenen aikana satoja tuolimalleja, joista monet ovat edelleen tuotannossa. Yrjö Kukkapuro ja puoliso, taidegraafikko Irmeli Kukkapuro ovat innoittaneet toistensa luovuutta jo puoli vuosisataa. Tytär, Isa Kukkapuro keskusteli isänsä kanssa tämän urasta. Henkilökuvat Fabian Björk.

Tutkija Lassi Patokorpi teki loistavan löydön nettikaupasta. Maineikkaan porvoolaisen Iris-tehtaan valmistamat tuolit vaativat kuitenkin jonkin verran kunnostusta ennen kuin ne pääsivät oikeuksiinsa uudessa kodissaan. Kuvat Milka Alanen ja Fabian Björk.

Tiesitkö, että patina on likaa ja kuluneisuutta? Usein vanha esine on kuitenkin kulunut kauniisti eikä patinaa tarvitse poistaa. Tutustu entistämisen aakkosiin aasta ööhön ja katso vinkit kunnostajista. Kunnostaminen nousee tärkeäksi osana kierrättämistä.

Mausteiden historia näyttäytyy yhtä rikkaana kuin niiden makukirjo. Pippurinhimo innoitti eurooppalaiset löytöretkiin ja suola kelpasi maksuvälineeksi. Mausteet ovat elämän suola.

Museoiden sulkeutumisesta ei ollut vielä mitään tietoa lehden mennessä painoon. Siksi pahoittelemme, että lukijamme eivät nyt pääse nauttimaan näistä näyttelyistä koronaepidemian takia.

Seuraa meitä somessa