Erik Bruun suunnitteli Suomelle juhlamitalit

Luontoaiheistaan tunnettu, rakastettu graafikko Erik Bruun on suunnitellut Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi julkaistavan Sydänmaa-mitalisarjan. Mitalit tulevat ennakkomyyntiin Suomen Rahaliikkeen verkkokauppaan tänään 8.11. 

kaikki mitalit

Suomen Rahaliikkeen toimitusjohtaja Henri Hietala sanoo, että mitaleihin haluttiin nyt nimenomaan luontoaiheet, vaikka usein rahoissa ja mitaleissa käytetäänkin historiaan, sotiin tai merkkihenkilöihin liittyviä aiheita.

- Suomen luonto on merkittävä osa suomalaisuutta, eikä luontoaiheisia mitaleita ole juurikaan saatavilla. Soitin Erikille ja kerroin, että olisi kunnia saada hänet mukaan mitaleiden suunnitteluun. Hän innostui aiheesta oitis. Mitalit nimettiin Sydänmaaksi tarkoittaen rakasta kotimaata, mutta myös metsäseutua, erämaata ja korpea, Hietala kertoo.

Kolmen mitalin sarja sisältää kuparisen Laulujoutsen-mitalin, hopeisen Männynkukka-mitalin ja kultaisen Suomi 100 -mitalin. Kaikkia mitaleita on saatavilla rajatusti. Kultamitalin enimmäislyöntimäärä tulee olemaan vain 100 kappaletta.

Lue alla olevasta pdf-linkistä Erik Bruunin haastattelu, joka on julkaistu Antiikki & Designissa 1/2017.

Antiikkidesign_Erik_Bruun.pdf

Mitaleja voi tilata Suomen Rahaliikkeestä.

Seuraa meitä somessa