Mustion linnassa tapahtuu

Mustion linna on tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, mutta sinne saapuva siirtyy kuin toiseen aikaan ja todellisuuteen. Talvellakin 1700-luvun viimeisinä vuosina rakennettu kustavilainen puulinna on kuin sadusta. Sitä ympäröi suuri jalopuupuisto, sen vierellä virtaa Mustionjoki ja päärakennuksen ympärillä on monia sivurakennuksia. Päärakennuksessa on museo, jossa loistavasti entisöidyt, rokokoo- ja uusklassisin huonekaluin sisustetut huoneet. 

Linnan omistaja, arkkitehti Philip Linder on nyt piirtänyt uudet ravintolatilat, joiden ansiosta linna voi ottaa enemmän vieraita. Tila sopii loistavasti esimerkiksi häiden järjestämiseen kesällä. Talvikaudella niistä voi nauttia seminaariväki mutta myös yksityisvieraat. Ensi kesänä jatkuu suosittu kesäteatteri. Tänä vuonna se kertoo kuuluisimmasta linnanherrasta, 1900-luvun alussa vaikuttaneesta Suomen rikkaimmasta miehestä, Hjalmar Linderistä.

Chistine Linder on hotellibisneksen ammattilainen, joka on halunnut Mustioon modernit mutta ei kliiniset ravintolatilat. Philip Linder on suunnitellut uudistuksen tavoitteenaan säilyttää alkuperäinen tunnelma.

  Puiston vanhat, valtavat puut ovat antaneet materiaalia moniin sisustuksen yksityiskohtiin.

Baaritiski on toteutettu puiston vanhoista tammihaloista.

Kaatumassa olleet puut ovat saaneet uuden elämän. Osa niistä on ollut sisältä lahoja, joten on ihme, miten ne ovat kestäneet jopa vuosisatoja.

Takan reunus on katkenneen vanhan tammen oksa.
Hotellin vastaanottotiski on rakennettu saarnipölkyistä, mikä on Christine Linderin idea.

Uuden bankettisalin ikkunoista on upea näkymä Mustionjoelle. Se sopii yhtä lailla hääjuhliin kuin seminaarikäyttöön.

Bankettisaliin mahtuu 120 ihmistä. Suuret ikkunat antavat rauhallisena virtaavalle Mustionjoelle.

 

Seuraa meitä somessa