5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista 5/2018

Eero Järnefeltin Suvirannan vai Svenskt Tennin tarina - minkä kesän ihanuuden luet ensin uudesta lehdestä? Tässä viisi poimintaa numerosta 5/2018.

Numeron 5/2018 aurinkoisessa kansikuvassa on Sääksmäellä sijaitseva huvila, jonka rakennutti vuonna 1909 Suomen Valtionrautateiden pääjohtaja Bernhard Wuolle.
Ruotsalainen Estrid Ericson perusti 1924 yrityksen, joka valmisti muodikkaita tinaesineitä. Sitten löytyi Josef Frank suunnittelemaan kalusteita ja kankaita. Tänä kesänä Svenskt Tenn esittäytyy Suomessa näyttelyissä ja pop up -myymälässä.
Eero Järnefeltin Suviranta on pysynyt yleisölle tuntemattomimpana Tuusulanjärven taiteilijayhteisön kodeista, sillä se on tähän saakka toiminut suvun yksityisenä kotina. Nyt se avautuu museona.
Ruotsin vallan ajan Suomea on pidetty valtakunnan köyhänä itäosana, mutta suomalainen hopeasepäntyö oli silloin yhtä taidokasta kuin ruotsalainenkin. Upeaa hopeaa 1600-1800-luvuilta on näytteillä Hämeen linnassa.
Kallenaution kievari tarjosi aikoinaan matkustajille yösijan pitkällä taipaleella ja turvaa ryöväreiltä. Nykyään kievarimuseossa Juupajoella automatkustajat saavat pitää tauon kiireestä menneessä maailmassa.
Vanhat nuket, Fauni-peikot ja muut lelut muistuttavat keräilijä Satu Rantalan lapsuudesta. Kokoelma kertoo samalla hänen kotipaikkakuntansa Järvenpään historiasta.

Antiikki & Design 5 / 2018 ilmestyi 24.5. Seuraava numero ilmestyy 5.7. Vuodessa ilmestyy 10 numeroa. 25. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa