5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kannen porvoolaisesta kodista kuvasi Jaanis Kerkis.


Tuija ja Pertti Elfving asuvat talossa, jossa ovat yöpyneet niin Ruotsin kuninkaat kuin Venäjän keisari – sekä asunut eräs rokkikunkku. Jouluasussaan koti säteilee kuninkaallisia kunnioittaen. Upean kodin jouluasussaan kuvasi Jaanis Kerkis.


Teollinen muotoilija Hannu Kähönen suunnittelee auttaakseen ihmisiä. Hänestä muotoilutuotteen pitää toimia mutkattomasti, valmistua vähästä materiaalista ja olla ekologinen. Muotoilijan kotonaan kuvasi Jani Laukkanen.

 

Perinne elää -sarjassamme on tällä kertaa Antti Toukolehto, valaa kynttilöitä käsin ja sekoittaa itse niiden värit. Työtapa on sama kuin hänen isällään, joka perusti kynttilöitä valmistavan Desicon lähes 60 vuotta sitten. Jutun kuvasi Pia Inberg.

 

Korut ovat kauneimmillaan todellisia taideteoksia. Legendaaristen jalokivitalojen tarinat myös kiehtovat. Esittelemme kourallisen kiinnostavimpia koruvalmistajia.

 

Viehättävä joululiina herättää muistoja ja viimeistelee pöydän. Helena Haavisto haluaa joululiinakokoelmallaan säilyttää hypisteltävää tekstiilihistoriaa. Jutun kuvasi Katri Lehtola.

 

Seuraa meitä somessa