5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kuva on näyttelijä Riko Eklundhin kodista, ja sen otti Riitta Sourander.

Näyttelijä Riko Eklundh asuu puolisonsa Antton Laineen kanssa historian havinan ympäröimänä. Kodin esineistö kertoo kiehtovia tarinoita joko Riko Eklundhin suvusta tai näyttelijäpiireistä. Sisustus rakentuu yhdistelmästä antiikkia ja modernia muotoilua. Kuvat Riitta Sourander.

Saksalaisen ekspressionismin luojiin ja johtohahmoihin kuuluneen Emil Nolden taide on pakahduttavan väkevää. Nolde oli ristiriitainen henkilö, mutta hänen teoksiensa näyttely Turun taidemuseossa on Suomessa harvoin nähtyä taiteen juhlaa. Kuvat Nolde Stiftunf Seebüll.

Pertti Palmrothin ura alkoi Miss Universum -kisakenkien suunnittelemisella Armi Kuuselalle. Modernit muodot ja ajan hengen seuraaminen sinkauttivat hänet kansainvälisen muodin huipulle. Päätoimittajamme Mirva Saukkola kävi tapaamassa saappaiden kuninkaaksikin kutsuttua Palmrothia. Kuvat Fabian Björk ja Pertti Palmrothin arkisto.

Menneet ajat, kuten antiikki ja Egyptin muinaiset vuosituhannet, inspiroivat suunnittelijoita 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä. Myös moderni funkis antoi jo enteitä itsestään. Kari-Paavo Kokin Tyylikoulussa nyt vuorossa klassisismi ja art deco.

Leena Järvenpää aloitti kiiltokuvien keräilyn jo kolmisen vuosikymmentä sitten. Nyt kokoelmaan kuuluu tuhansia ihastuttavia enkeleitä, kukkia ja kyyhkysiä. Kuvat Fabian Björk.

 

Seuraa meitä somessa