Uusi numero 10/2016

Lokakuun teemana on tanskalainen design: opi klassikot ja kurkista kotiin, jossa ne ovat olennainen osa sisustusta! Antiikin loistoa tarjoaa Mustion linna, jonka ruokaperinteistä kerromme. Linnaa vaalii nyt uusi sukupolvi, Filip ja Christine Linder, ja he kunnostivat kodikseen linnan vanhan työväenasunnon. Tapaamme myös Birgitta Vuohion, joka on kerännyt 1400 Arabian kahvikuppia. 

Mustion linnaa 1900-luvun alussa isännöinyt ruukinpatruuna Hjalmar Linder oli varsinainen herkkusuu. Nykyää linnan ruokaperinteistä voi nauttia ravintola Linnankrouvissa.
Tanskalaisen designin laadussa ja muodoissa näkyvät monarkian perinteet. Esittelemme 1900-luvun keskeiset klassikot Poul Henningsenistä Verner Pantoniin.
Helsingin muotoilujohtaja Anne Stenros kasvoi suomalaisen designin keskellä ja haluaa edistää sitä sekä virassaan että omassa yrityksessään. Hänen suosikkejaan ovat Yrjö Kukkapuron tuolit.
Birgitta Vuohio hankki ensimmäiset kuppinsa kahvilan koristeeksi. Nyt hänellä on suuri Arabia-kokoelma, johon kuuluu monia harvinaisuuksia. Kupeista on tulossa näyttely Lohjan museoon.

Antiikki & Design 10 / 2016 ilmestyi 19.10. Seuraava numero ilmestyy 23.11. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 23. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa