Uusi numero 10/2017

Lehden kansi

Lokakuun lehden teemana on design. Rafaela Seppälä ja Kaj Forsblom kertovat suomalaisen huippudesignin kokoelmastaan. Vierailemme myös designilla ja vintagella sisustetussa lapsiperheen kodissa sekä hienosti 1950-luvun henkeen kunnostetussa Helsingin Autotalossa ja kerromme Pekka Piekäisen korumuotoilusta. Vanhempaan aikaan vie upea uusrenessanssiin palautettu kerrostaloasunto. Numeron aiheita ovat myös kameroiden keräily ja kotimaiset Niemen tehtaan puulelut.

Rafaela Seppälä ja Kaj Forsblomin suomalaisen designin kokoelmasta on esillä näyttely Tukholmassa. Mukana on esineitä 1900-luvun alusta 2000-luvulle. Pariskunta kertoo keräilynsä taustoista.
Uusrenessanssitalo Helsingissä oli välillä muutettu toimistoiksi, mutta Antero ja Tuula Virtanen palauttivat asuntonsa alkuperäisen asun. Tyyliin kuuluvat kattomaalaukset ja vahvat värit.
Kuvaaminen on muuttunut lähes kokonaan digitaaliseksi, mutta vanhat filmikamerat kiinnostavat yhä keräilykohteina. Kerromme, mikä vaikuttaa kameroiden arvoon.
Suomen suuret ikäluokat kasvoivat leikkien Niemen tehtaan puuleluilla. Kerromme tehtaan tarinan. Keräilymarkkinoilla näitä leluja ei ainakaan vielä liiku paljoa.

Antiikki & Design 10 / 2017 ilmestyi 18.10. Seuraava numero ilmestyy 29.11. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 24. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa