Uusi numero 2/2016

Antiikki & Designin helmikuun numerossa Kansalliskirjaston restauroijat kertovat työstään, mohairtaiteilija Lena Rewell esittelee kotinsa ja Lappi lumoaa taiteessa ja saamelaismuseo Siidassa. Tutustumme modernin ryijyn edelläkävijöihin, Marita Lybeckin värikkääseen keramiikkaan ja emalikoristelun hienouksiin. Tapaamme sepän työssään ja vanhoihin kenkiin hurahtaneen retrofiilin.

KULTTUURIMATKA. C.L.Engelin suunnitteleman Kansalliskirjaston upeat salit avautuvat maaliskuun alussa remontin jälkeen. Kirjaston kunnostajat kertovat työstään.
KERÄILY. Marita Lybeckin keramiikka viehättää Steffan perheen kolmea polvea. Lybeckin nimi on jäänyt harvojen tuntemaksi, mutta hänen astioidensa väreihin ja muotoihin on helppo ihastua.
KOTI. Lena Rewell tunnetaan mohairtekstiileistään. Hänen aateliskodissaan on yhtä lämmin tunnelma kuin pehmeissä huovissa. Sisustuksesta löytyy monenlaisia kiehtovia antiikkiesineitä.
DESIGN. Perinteinen ryijy muuttui moderniksi Uhra Simberg-Ehrströmin, Eva Brummerin ja Irma Kukkasjärven töissä. Heidän ryijynsä ovat kuin maalauksia tai veistoksia.

Antiikki & Design 2 / 2016 ilmestyi 17.2. Seuraava numero ilmestyy 16.3. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 23. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa