Uusi numero 2/2017

Lehden kansi.

Helmikuun numerossa esittelemme tekstiilin mestarin Dora Jungin ja vierailemme Mannerheimin kotimuseossa. Taideteemamme yltää 1600-luvulta nykyaikaan, ja uusi Tyylikoulu alkaa barokista. Tapaamme myös taikaesineitä keräilevän taikurin ja kerromme, miten sisustaa suomalais-meksikolainen pariskunta.

Millaista mahtoi olla illallisella Mannerheimin kotona? Kuvitelmaan eläytyy jutussaan kotimuseossa vieraillut emerita päätoimittajamme Riitta Lindegren.
Dora Jung oli damastien mestari, joka suunnitteli niin uniikkitöitä kuin Tampellan tuttuja kodintekstiilejä. Hänen näyttelynsä on esillä Jyväskylässä Suomen käsityön museossa.
Raahessa on säilynyt hämmästyttävä kokoelma kirkollisia puuveistoksia, jotka ovat Mikael Baltin käsialaa 1600-luvulta. Nykyään niitä voi ihailla Raahen museossa.
Meksikolais-suomalaisen taitelijapariskunnan Rosa ja Tommi Grönlundin sisustuksessa kaksi makua kohtaavat, kun toinen pitää kaarista ja toinen suorista kulmista.

Antiikki & Design 2 / 2017 ilmestyi 15.2. Seuraava numero ilmestyy 15.3. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 24. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa