Uusi numero 4/2016

 

Huhtikuun numerossa vierailemme Björn Weckströmin kotona, Lill-Särklaxin kustavilaisessa kartanossa ja Tukholmassa avatussa Astrid Lindgrenin kotimuseossa. Kevään juhlavinkeiksi katoimme samppanjatarjottimelle eri aikojen laseja ja teimme kukka-asetelmia eri tyylikausien tapaan. Kerromme myös Wedgwood-keramiikasta ja Ateneumin Japonismi-näyttelystä. 

KOTI. Professori, kuvanveistäjä ja korumuotoilija Björn Weckström kertoo urastaan. Hän on rakennuttanut kotiinsa laajennusosan suuria veistoksiaan varten. Töiden keskeinen teema on ihmisen, luonnon ja koneen suhde.
DESIGN. Tunnetko perinteikkään englantilaisen Wedgwood-keramiikan. Sitä on muun muassa sinivalkoinen jasper. Wedgwoodin omistaa nykyään suomalainen Fiskars Group.
KULTTUURIMATKA. Rakastettu lastenkirjailija Astrid Lindgren asui Tukholman Dalagatanilla yli 60 vuotta. Koti avautui museona viime vuoden lopulla, ja kaikki siellä on kuin Lindgrenin eläessä.
TAIDE. 1800-luvun lopulla länsimaissa innostuttiin Japanista. Ateneumin näyttely kertoo, millaisia vaikutteita Pohjoismaiden taiteilijat omaksuivat japanilaisuudesta. Taiteen lisäksi Japani näkyi myös esineissä.

Antiikki & Design 4 / 2016 ilmestyi 20.4. Seuraava numero ilmestyy 25.5. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 23. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa