Uusi numero 5-6/2017

Lehden kansi

Alkukesän numero vie Louhisaaren linnan 1700-luvun puutarhaan, Kullan kartanoon ja sen hurmaavaan leikkimökkiin sekä Porvoon parhaisiin antiikkiliikkeisiin. Opi tuntemaan rokokoon tyylipiirteet, suomalaisen designlasin värit ja Eva Taimin iloiset painokankaat! Kerromme myös, miten tehdään kirkkojen kattopaanut ja miksi Suomesta tuli 500 vuotta sitten luterilainen maa.

Suomalaisen designlasin värit ovat vaihdelleet eri vuosikymmenillä hillityistä kirkkaisiin. Kerromme värien tarinan, johon ovat vaikuttaneet niin muodit kuin suomalainen maaperäkin.
Kullan kartano Ruotsinpyhtäällä muistuttaa, millaista oli vanhan ajan kartanoelämä. Kartano ja jopa sen leikkimökki ovat säilyneet viimeisen omistajan, Anna-Ulla Grahn-Wallenin testamentin mukaisina.
Rokokoo luonnonmuotoineen on tyyleistä kesäisin. Siinä yhdistyvät kepeä koristeellisuus ja valistuksen ajan käytännöllinen mukavuus. Kari-Paavo Kokki johdattaa tunnistamaan tyylin.

Antiikki & Design 5-6 / 2017 ilmestyi 24.5. Seuraava numero ilmestyy 5.7. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 24. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa