Uusi numero 7/2017

lehden kansi

Heinäkuun numerossa on kesäistä vanhan ajan tunnelmaa suomalaisissa kodeissa ja siirtolapuutarhoissa sekä vanhassa talossa Ranskassa. Kerromme Kupittaan Saven keramiikasta, jota kannattaa katsella kesän kirpputoreilta. Entä tiesitkö, miten Suomi-Design nousi maailmakuuluksi, mitkä jalokivet kuuluvat eri hääpäiviin ja kuinka syntyvät Pohjanlahden rannikon perinteiset kaislatyöt?

Vanha huvila Inkoon merellisessä maisemassa lumosi Marika Hackmanin ensi silmäyksellä, vaikka siinä olikin kunnostamista. Sisustuksesta löysivät paikkansa suvun esineet.
Reko ja Pirjo Leinolla on yli 2000 Kupittaan Saven esineen kokoelma. Turussa toimineen keramiikkatehtaan tuotanto hämmästyttää monimuotoisuudellaan.
Kesän näyttelyt Helsingissä kertovat, miten Alvar Aalto ja muut modernit mestarimme muotoilivat Suomen maailmankartalle. Osuutensa oli aktiivisella tiedotuksella ja markkinoinnilla.
Siirtolapuutarhat syntyivät 1800-luvun lopulla tarjoamaan kaupunkien työläisille mahdollisuuden viljelyyn ja virkistäytymiseen. Helsingin siirtolapuutarhat ovat myös nykykaupunkilaisten vihreitä keitaita.

 

Seuraa meitä somessa