Uusi numero 8 / 2016

Elokuun numerossa kerromme Helena Tynellin rakastetusta lasista, Helsingin olympialaisten esineistä, verhoilijan työstä ja suomalaisen keittiön historiasta. Vierailemme Bosgårdin kartanossa ja kolmessa erilaisessa antiikkikodissa. Yksi niistä kuuluu valaisinmuotoilija Petri Vainiolle, joka ammentaa inspiraatiota vanhasta työläistorpasta.

Idyllinen siirrettyjen rakennusten pihapiiri Mustasaaren Stundarsinkylässä yllättää. Pohjalaistalo kätkee harvinaisia hienouksia, sillä sen rakennutti Ritarihuonetta ihaillut valtiopäivämies.
Helena Tynell suunnitteli paljon muutakin kuin keräilijöiden suosiman Aurinkopullon. Suomen lasimuseon intendentti Kaisa Koivisto kertoo Tynellin monipuolisesta taide- ja käyttölasista.
Suomessa on pidetty yhdet olympialaiset 1952, mutta matkamuistoja ja muita esineitä on valmistettu kaksiin kisoihin, myös vuoden 1940 pitämättä jääneisiin. Risto Järmälä keräilee suomalaista olympiahistoriaa.

Antiikki & Design 8 / 2016 ilmestyi 17.8. Seuraava numero ilmestyy 21.9. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 23. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa