Huvitellaan Hangossa

Asun koko lomasesongin paratiisissa nimeltä Hanko. Yksi kesän kohokohdista on pihapiirin puutarhajuhlat, joihin myös naapuritalot sekä kavereidenkaveritkin kutsutaan. Tämänvuotiset juhlamme päättyivät vesisateeseen ja siirryimme suurella joukolla illanviettoon historialliselle Casinolle.

Tämä kuva on otettu vuosittaiselta Hangon Piquenique-Partyltä Casinon rannalta

Ystäväperheiden vierailut ovat lomailun suola. Vaikka tänä kesänä lojuminen rannalla on jäänyt vähemälle, vieraita on helppo viihdyttää, sillä Hanko on kesäkaupunkina elävä: on teatteriviikko, tennisviikko, vuosittainen Piquenique -Party ja hevostapahtuma SeaHorse Week. Hangon Regatta ja Poker-run purjehdus- ja moottoriveneilytapahtumat tuovat kaupungin täyteen paitsi kansitakeissa viihtyviä merikarhuja myös  hilpeitä juhlijoita.

 

SeaHorse Week- tapahtumassa puistolammen rannalla kuin sata vuotta sitten

 

Parasta antiikinystävälle on kuitenkin kesäaikaan keskiviikkoisin ja perjantaisin pidettävä kesätori. Siellä hankolaiset ja muualta tulleet kauppiaat myyvät tavaraa laidasta laitaan. Olen bongannut kesätorilta designaarteita kuten Tynellin lampun, siellä on myös paljon suomalaista lasia, posliinia ja retrotavaraa. Tori loppuu viikolla 32.

Etsimisen ohella kiinnostavaa on asiointi mukavien myyjien kanssa

 

Matias löysi vanhoja Briovetureita.
Kuinka kukaan on voinut luopua tästä?

 

Franckin laseja, joita itsekin keräilen.

 

Osa tuotteista on varsin edullisia. Yksittäisiä kuppeja etsivä tekee hyviä löytöjä.
Paras kesätorilöytöni: mieheni nimikirjaimilla V.S. nimikoitu Arabian vanha hammasharjalautanen.

 

Nämä koristehiotut luultavimmin Kumelan lasitkulhot ostin kesätorilta identtisten hiomattomien kulhojen kaveriksi. Nyt niitä on koossa tusina. Niitä täytyi heti kokeilla ja tein ihanaa Sabayonkastiketta tuoreitten marjojen kera. Maistui kesältä!

 

Sabayonkastikkeeni ohje:

4 keltuaista

3-4 rkl sokeria

1dl samppanjaa

1tl limemehua

Sekoita aineet kulhossa ja laita vesihauteeseen.Vatkaa, kunnes kastike sakenee, vaalenee ja muuttuu kuohkeaksi. Viilennä jääkaapissa. Tarjoa mansikoiden ja kuohuvan kanssa.

 

 

 

 

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa