Vintage hurmasi Kansallismuseon pihalla

Kansallismuseon piha täyttyi tänään lauantaina vintagen harrastajista. Aurinko helli myyjiä ja ostajia tehden tapahtumasta jälleen kerran mitä viehättävimmän. Tapahtumassa on iloinen tunnelma ja hyväntuuliset myyjät kiittivät tapahtumaa myös erittäin hyvin järjestetyksi.

 

Vintagesta tuntuvat olevan kiinnostuneita nykyään kaiken ikäiset ja tyyliset ihmiset. Toki paikalla oli ihaniin vintageluomuksiin pukeutuneita naisia ja Punavuoren hipstereitä, mutta myös kaltaisiani taviskävijöitä. Uskallan sanoa, että tarjolla oli jokaiselle jotakin. Erityisen paljon oli toki vintageunelmia, mutta myös retrotavaraa, antiikkiaarteita, koruja, työkaluja, valaisimia, astioita, kankaita sekä asuja Marimekosta YSL:n luomuksiin. Ja hinnatkin tapahtumassa olivat varsin maltillisia.

Levi's-vintagefarkut ovat nuorisomuodin kuumin juttu juuri nyt.
Lollipop-merkkinen mekko.

 

Laudeliinoja mökkituliaisiksi?
Arabian Ateljeessa valmistettu peili 45 e. Tunnistaako kukaan tekijää?
Dora Jungin liinoja, 25e/ kpl.
Kauniit vanhat kaulukset maksoivat vain kympin.
Keilat mökkipeleihin, 45 e, ja kori kaupan päälle.
Harvinaisempi, lilahtava Lomonosovin astiasto.
Vintagekoruista tehtyjä uusiokoruja.
Tehtiin myös vähän nappikauppaa.
Robertin osto-ja myyntiliike KY myi ruotsalaisia kankaita.

 

Etualalla oleva kaunis kynttilänjalka muistuttaa Tynellin luomusta, mutta tämän on valmistanut Karjalan Tina. Kynttilänjalassa on teksti: "Työnne tunnustukseksi Hailermaank..o:n Lotat", hinta 75 e. Osto ja myyntiliike Vanhat Roinat.

 

Osto-ja myyntiliike Vanhat Roinat myi peltileluja.

 

Vintagekoruja, VSE.

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa