Vinstagen lumoissa

Tampereella viikonloppuna (18-19.8) järjestetty Vinstage-tapahtuma oli jälleen kerran menestys. Tunnelma oli rento, aurinko paistoi ja vintagekiertelyn ohessa oli mahdollisuus vierailla samaan aikaan vieressä  järjestettävässä Hiedanrannan Puutarhajuhlissa.

Syksyn sato talteen. Antik Helen.

Tapahtumassa oli laaja kavalkadi myyjiä, joiden yhdistävä tekijä oli jokin suhde vintageen, secondhandiin, antiikkin, vanhan henkiseen - tai käytettyyn esineistöön. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin myös kierrätyksen kautta uuttaluovaa designia. Myös tapahtuman hintataso ilahdutti. Sieltä oli todellakin mahdollisuus tehdä hyviä löytöjä.

Kierrätysmetallikirjaimet on valmistettu vanhoista tynnyreistä. 29 euroa. Nuppitaivas.

 

Korutaiteilija Anu Kirkisen kauniit grafiikanlaatoille tehdyt emalikoristellut korvakorut. Bubba-sarja 30 euroa.
Arabian Vanamo astiat (25 e setti) on katettu Askon vanhalle pöydälle (350 euroa). Tuoli on Lahden Puutyö, 1950-luvulta 100 euroa kpl. Antiikkilöytö

 

Vinstagessa vallitsi jännä tunnelma. Oranki Vintagen osasto.
Vintage Gardenin osastolta löytyi näin suloinen helmikirjailtu pussukka 60 euroa.

 

Kauniita rannerenkaita. Vintage Garden.
Jennimariakyllikki valmistaa vintage-henkisiä päähineitä ja hiuskoruja. Suorastaan rakastuin tähän. Harso 24 euroa, koriste 45 euroa.
Juuri nyt on trendikästä yhdistää lenkkarit kukkamekkoon. Olin aivan varma, että Vinstagessa ostoksilla ollut Raisa Vuorela oli pukeutunut vintageasuun. Kaunis leninki oli kuitenkin nykymuotia H&M:stä. Tämä jos mikä kertoo että vintage on hip.
Saidan verhoomo & Vintagen osastolla minut hurmasi useampikin asu. Täytyy olla nopea, sillä ihanimmat katoavat nopeasti rekiltä.
Kaunis vanha valaisin pimeneviin syysiltoihin. Vain 22 euroa. Pikku Wakka.
Köykän Tilapuodin osastolla oli myynnissä valaisin alkuperäisellä kankaisella varjostimella ja sisäkuvulla 139 euroa sekä kaksi matkalaukkua, joista harmaa on Näsijärven tehtaan valmistama.
Antik Helenin osaston kaappi tavaroineen ihastutti. Millaisia muistoja nämä esineet kantavatkaan matkassaan?

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa