Designjoulumyyjäisissä

Päätimme mieheni kanssa lähteä Design District Helsingin myyjäisiin Vanhalle Ylioppilastalolle.

Mikä ihme on Design District Helsinki? Liikuttaessa Ullanlinnan, Kaartinkaupungin tai Punavuoren alueella ei voi olla törmäämättä usean liikkeen ikkunoissa pieneen tarraan, jossa logo mainitaan.

Design District Helsinki on yli 200 toimijan keskittymä. Siihen kuuluu niin vanhemman designin kuin uudemman muotoilun parissa toimivia yrityksiä, taidegallerioita, käsityöläisiä sekä instituutiota kuten Designmuseo. Sen siipien suojissa ovat jo kannuksensa ansainneet "lippulaivat" kuten Artek ja Marimekko, mutta myös pienemmässä mittakaavassa yrittäjiä ja erilaisia luovan muotoilun parissa toimivia palveluyrityksiä hotelleista ja ravintoloista verkossa vaikuttaviin digitoimistoihin.

Se on Pohjoismaiden ensimmäinen muotoilualan keskittymä, joka on toiminut esikuvana myös muille vastaville kansainvälisille toimijoille. Design District Helsingin tarkoituksena on vahvistaa myös Helsingin brändiä muotoilukaupunkina. Design District Helsinki järjestää erilaisia tapahtumia, kampanjoita, pop-upeja ja esimerkiksi design kävelykierroksia Helsingin keskustassa. Vuosi sitten osallistuin perheeni kanssa design aarrejahtiin, joissa vierailimme yrityksissä ratkomassa erilaisia tehtäviä, ja seurasimme vihjeitä salapoliisityyliin liikkeestä toiseen. Tämä oli muuten erinomainen tapa saada lapset mukaan tutustumaan designin ihmeelliseen maailmaan. Nytkin myyjäisissä oli otettu myös pienet designerit huomioon ja järjestetty heille oma työpaja.

Kuvakavalkadissa  joulumyyjäisten myyjäistunnelmaa. Sieltä löytyi joululahjoja pukinkonttiin, tuoksukynttilöitä tunnelman virittämiseen, juhla-asuja tuleviin juhliin, lämmintä pipoa ja hansikasta pakkaspäiviin ja asustetta arkeen sekä kotiin kaikkea pientä mukavaa.

Miljöönähän Vanha Yo-talo on mitä parhain. Tunnelmallinen interiööri ja keskeinen sijainti Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien risteyksessä..
Rakennuksen on suunnitellut Axel Hampus Dahlström ja se valmistui vuonna 1870.
Ihmisiä oli paljon.
Coryan korujen hehkua
Katri Niskasen kaunita asuja vaikka Suomi100-juhlaan.
Tyylikkäät Kokorun korut
Langon viltteihin on ihana kääriytyä kun ulkona pyryttää.
Toivottavasti tämä koru löytäisi tiensä vaikka Linnan juhliin. Miia Magia Design.
Vanhat aterimet VSE:n osastolta.
Herkulliset laukut Frank/ie
Pore Helsingin suloinen tyynynpäällinen.
Mafka & Alakosken upeat lasipallot.
Vintagen ystävälle kynä entisajan malliin. Alnilam.
Atelier Eklöfin koruja.
Aion muuten kirjoittaa Joulupukille näistä Be&liv valaisimista.

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa