Asun koko lomasesongin paratiisissa nimeltä Hanko. Yksi kesän kohokohdista on pihapiirin puutarhajuhlat, joihin myös naapuritalot sekä kavereidenkaveritkin kutsutaan. Tämänvuotiset juhlamme päättyivät vesisateeseen ja siirryimme suurella joukolla illanviettoon historialliselle Casinolle.
Ystäväperheiden vierailut ovat lomailun suola. Vaikka tänä kesänä lojuminen rannalla on jäänyt vähemälle, vieraita on helppo viihdyttää, sillä Hanko on kesäkaupunkina elävä: on teatteriviikko, tennisviikko, vuosittainen Piquenique -Party ja hevostapahtuma SeaHorse Week. Hangon Regatta ja Poker-run purjehdus- ja moottoriveneilytapahtumat tuovat kaupungin täyteen paitsi kansitakeissa viihtyviä merikarhuja myös hilpeitä juhlijoita.
Parasta antiikinystävälle on kuitenkin kesäaikaan keskiviikkoisin ja perjantaisin pidettävä kesätori. Siellä hankolaiset ja muualta tulleet kauppiaat myyvät tavaraa laidasta laitaan. Olen bongannut kesätorilta designaarteita kuten Tynellin lampun, siellä on myös paljon suomalaista lasia, posliinia ja retrotavaraa. Tori loppuu viikolla 32.
Sabayonkastikkeeni ohje:
4 keltuaista
3-4 rkl sokeria
1dl samppanjaa
1tl limemehua
Sekoita aineet kulhossa ja laita vesihauteeseen.Vatkaa, kunnes kastike sakenee, vaalenee ja muuttuu kuohkeaksi. Viilennä jääkaapissa. Tarjoa mansikoiden ja kuohuvan kanssa.