Keräilyhuumaa

Helsingin Antiikki-, Taide- ja Keräilymessut pidetään Helsingin Kapelitehtaalla tänä viikonloppuna. Samaan aikaan pidetään viereisessä hallissa The Häätapahtuma "Love Me Do". Ei hullumpi yhtälö: ensin suunnitellaan toisilla messuilla juhlat,  ja hää- ja huomenlahjat hankitaan puristamo- ja valssaamosalista antiikin ja taiteen myyjiltä.

Tässä hääteemaan vähän lahjaideoita!

 

Mitä jos sormus olisikin vintagea?
Vinkki: entä jos kosisi niin, että piilottaisi sormuksen tähän vanhaan voidepurkkiin?

 

Entisaikaan tehtiin itse kapiot. Nyt ne voi hankkia valmiina vaikka Liisa´s osaltolta.

 

Upea Birger Kaipiaisen vanerille tehty teos olisi huikea häälahja. Karprintin osastolta.
Viinakoira voisi olla hauska huomenlahja aviopuolisolle!
Oiva Toikan lintuperheestä löytää mukavat vuosipäivälahjat sitten pumpuli-, puu-, kulta -tai timanttihäihinkin. Karprintin osasto.

Tarjontaa oli laidasta laitaan myös keräilijöille!  Jos vielä palataan hääteemaan, parastahan olisi, jos keräilystä syntyisi puolisoita yhdistävä harrastus. Tässä vinkkejä siitä, mitä kaikkea sitä voikaan keräillä!

Ruotsalaisia kahvilusikoita vaakunoineen. Tuttavani osti tällaisia aina ulkomaanmatkoiltaan. Kiva keräilykohde ja keskustelunavaaja vaikka kahvipöydässä. Reijo Ristolaisen Osastolla.
Arabian lastenlautasia keräillään paljon. Osa on harvinaisuuksia, joita ei paljon markkinoilla liiku. Ainakaan hyväkuntoisina yksilöinä. Onhan kyse lasten käyttöesineestä. Monelle ne ovat myös muistorikkaita esineitä, eikä niistä hevillä luovuta. Ars Julikan osastolla tuli vastaan tällainen kaunotar.
Pauligin kahvipaketeista löytyi 1950-60-luvulla myös keräilykortteja. Nyt ne herättävät monilla muistoja poikavuosilta! Kortit Finntimon osastolla.
Hilkka Stenbergillä oli myynnissä upeita vanhoja näytekosmetiikkapulloja ja julisteita alkaen 1940-luvulta. Näille on oma vannoutunut keräilijäkuntansa. Esineet ovat 1900-luvun alusta saakka toimineen kosmetiikkaliikkeen vanhaa varastoa, joka tuli "kaupanpäälle" liiketilaa hankittaessa.

 

Harvemmin näkee Arabian Seitsemän veljeksen koko sarjaa. Muistatko kaikkien veljesten nimet? T:mi Mistraalin osastolla.

 

Kun voitan lotossa, minusta tulee kovan luokan taidekeräilijä. Tässä Venny Soldan-Brofeldtin maalaus Taideliike Sesannen osastolla.
Juron osastolla oli myynnissä Maija-sarjaa. Ole tarkkana kun keräät: Arabialla on toinenkin "Maija"-sarja, mutta eri kuviolla. Myös "Taika"- nimistä sarjaa löytyy kahta eri koristeella!
Antiikki Maini ja Veli-osastolla tauluja Runebergin Vänrikki Ståhlin tarinoista. Kerää koko sarja!
Mitä jos alkaisi kerätä vain kaikkea ranskalaista? Kuva Vanhan Patruunan osastolta.

 

Lähtiessäni Kaapelitehtaalta törmäsin tähän kaunottareen. Jonkun aarre tämäkin: vanhoja autojakin keräillään. Sopisi hyvin myös hääautoksi!

Antiikki-, Taide- ja Keräilymessut Kaapelilla la-su 1-2.10. 2016 klo 10-16

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa