Svenskt Tennin kuosit valtaavat kesäkodin

Vietämme jo kymmenettä kesää Hangossa. Sisustimme kesäkotimme muuttaessamme ja nyt se tarvitsee jo jonkinlaista päivitystä. Jo aika pienillä jutuilla kuten tekstiileillä tai pensselin sutaisulla saa paljon aikaan. Olen ostanut nettikirpputorilta eräältä luottomyyjältä sekä Stockholms Auktionsverketistä erilaisia Svenskt Tennin kankaita, joihin olen varsin ihastunut.

Löysin myös netin kierrätyssivuilta mukavaan hintaan Svenskt Tennin ylijäämäpaloja, jotka sopivat hyvin verho-, päällystys- ja tyynyprojektiheini.
Keittiön vanhat verhot olivat jo aikansa eläneet.
Uudet verhot päästävät valon kauniisti läpi. Kuvio on nimeltään La Plata.
Lastenhuoneen tuolit olen päällystänyt edellisen kerran 20 vuotta sitten. Nyt oli aika uudistaa nekin. Kangas on nimeltään Vegetable Tree.

Mitään uutta en hankkinut, vaan kaikki ostamani on tavalla tai toisella kierrätettyjä. Tein myös hieman suuremman hankinnan:  1700-luvun rokokootuolin Bukowskis huutokaupasta. Lisäksi löysin Tori.fi mukavan pikku rahin, joka sopi tuolin pariksi.

Tuoli ei ollut alkuperäisessä kuosissaan, vaan maalattu myöhemmin. Maali rapisi hieman, mutta ajattelin, etten puutu siihen vielä, vaan päällystän ensin tuolin uudestaan.

 

Istuinta koristi tyylinmukainen kukkakuvio. Se ei ole kuitenkaan alkuperäinen.
Niin ihana kuin nykyinen käsityö tuolin pehmusteessa onkin, oli se aika huonokuntoinen eikä minulta löydy taitoja sen korjaamiseen. Päätin kuitenkin jättää pehmusteen uuden päällisen alle "säilöön." Ehkäpä joku jonain päivänä kaivaa sen esiin?

 

 

Valitsin Svenskt Tennin Gröna Fåglar-kankaan, vaikka se ei olekaan tyylillisesti oikein. Ajattelin, että mikäli en hae 1700-luvun tyyliä, mennään kokonaan eri linjoille. Vanhan ja uuden kontrasti on mielestäni kiehtova.

 

Nitojan piti olla idioottivarma. Ja olihan se.
Ompelin reunat siksakilla, jotteivat ne purkautuisi.

 

Uskallan sentään näyttää kääntöpuolenkin, vaikka amatöörin tekemähän tämä selkeästi on.

 

Lopputulos ei ole aivan ammattilaisluokkaa, mutta kelpaa minulle.

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa