Kiitos ja näkemiin.

Tämä on varmasti vaikein blogi, jonka koskaan olen kirjoittanut.

Olen pian viisi vuotta kirjoittanut joka viikko ilmestynyttä Löytöretkeilijän Paratiisi blogiani Antiikki & Design lehden verkkosivuille. Blogin pitäminen on ollut unelmieni täyttymys, olen saanut kirjoittaa asioista, joita rakastan. Blogi on ollut minulle kuin oma lapsi ja osa omaa minuuttani. Usein minulta kysytäänkin "Oletko sinä se Löytöretkeilijän Paratiisi"? Kyllä, olenhan minä.

Aloittaessani blogiani päätin, että kirjoitan vain aiheista, jotka minua kiinnostavat. En ole tehnyt kaupallista yhteistyötä minkään tahon kanssa ja koen, että olen näin voinut puolueettomasti kirjoittaa kaikista messujärjestäjistä, taiteilijoista ja esineistä. Yksi periaate minulla on kuitenkin ollut; olen halunnut keskittyä positiivisiin asioihin. Elämässä on liian paljon asioita, jotka aiheuttavat mielipahaa, joten blogini toivoakseni toi vain hyvää mieltä lukijoilleen. 

Olen blogini ja Antiikki & Design-lehdelle kirjoittamieni lehtijuttujen myötä saanut tutustua mielenkiintoisiin taiteilijoihin, antiikkiharrastajiin, kuvaajiin, keräilijöihin ja kauppiaisiin. Nämä viisi vuotta ovat olleet elämää rikastuttavaa monella tapaa. Kiitos teille kaikille yhteistyöstä, avusta ja neuvoista.

Olen ikuisesti kiitollinen Antiikki & Design lehden entiselle päätoimittajalle Maija Toppilalle, joka uskoi minuun silloin viisi vuotta sitten ja joka on avannut minulle lukuisia ovia ja mahdollisuuksia. Minulla on ollut vapaat kädet kirjoittaa ja minua on kannustettu tarttumaan haasteisiin kuten vaikkapa silloin kun pari vuotta sitten sain tehtäväkseni suunnitella ja  järjestää vintagemuotinäytöksen Habitareen. Olen myös saanut työskennellä ihanien ammattilaisten kanssa lehteä tehdessäni: kiitos Antti, Miia ja Arja. Toivotan lämpimästi onnea lehden uudelle päätoimittajalle Mirva Saukkoselle.

Erityinen kiitos kuuluu kuitenkin Teille rakkaat lukijat, ilman teitä blogia ei olisi ollut. Ja teidän ansiostanne se on keikkunut sivuston luetuimpien juttujen joukossa kaikki nämä vuodet. Olen saanut osasta teistä uusia ystäviä kiertäessäni messuilla ja luennoidessani. Meitä on yhdistänyt rakkaus esineisiin, kulttuuriin, taiteeseen ja historiaan. Olen iloinnut kanssanne uusista löydöistä, selvitellyt ja kertonut teille vähemmän tunnettujen taiteilijoiden taustoista ja kuvannut kaikkea kaunista, mitä olen havainnut. Kiitos palautteesta ja viesteistänne, ne ilahduttavat minua suuresti.

Blogini on tuonut minut myös yhteen ulkomailla asuvien sukulaisteni kanssa, jotka piipahtivat viime kesänä Suomessa ja toivat minulle suvun vanhat albumit ja perheraamatun lahjaksi. Sosiaalinen media on ihmeellinen, vai mitä?

Kesän paras yllätys olivat sukulaiset Tiina ja Eeva Hyvärinen Sveitsistä, jotka saapuivat minua tervehtimään tuoden mukanaan sukuaarteita.
Albumissa kuvattuja sukulaisiani Vihdissä Enä-Sepän tilalla 1880-luvulla. Suku on paras.

 

Nyt on kuitenkin tullut aika jättää hyvästit. Blogini Antiikki & Design lehdessä loppuu. Mitä tulevaisuus blogin osalta tuo tullessaan, en vielä tiedä. Tämä on kuitenkin ollut hieno matka kanssanne, olen nauttinut joka hetkestä. Paljon jäi vielä kirjoittamatta ja sanomatta.

 

Ps. Pidän facebookissa jatkossakin Löytöretkeilijän Paratiisi sivustoa, jossa kerron tulevista suunnitelmistani. Tulethan seuraamaan minua sinne?

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa