Messuhoukutuksia Lahdessa

 

 

Sunnuntaina kävin Lahden Antiikki- ja keräilymessuilla, jotka pidettiin Jokimaan ravikeskuksessa. Radalla harjoitelleet hevoset toivat oman pikantin lisänsä messutunnelmaan.

Messuilla oli mukava määrä myyjiä ja paljon myös yksityisiä keräilijöitä, joten tarjontakin oli riemastuttavan vaihtelevaa. Löysin paljon kiinnostavia esineitä, vaikka tällä kertaa mitään ei kulkeutunutkaan kotiin saakka. On mukavaa välillä myös ihan kuljeskella ja tarinoida myyjien ja keräilijöiden kanssa esineistä ja kuvata niitä omaksi ja muiden iloksi.

Myynnissä oli raviradan henkeen sopivasti Taalainmaanhevosia eli "Dalahäst". Yksityinen myyjä.
Vanhat Unelmat- liike lopettaa ja osasto myi kaiken puoleen hintaan. Viuhka 35 euroa, josta puolet pois.

 

Ihastuin tähän Imatran impi -pienoisveistokseen. Alkuperäinen veistos sijaitsee Kruunupuiston Patopuistossa. Veistoksen on tehnyt Taisto Martiskainen vuonna 1972. Tämä pienoisveistos on pronssivalu ja sitä on aikoinaan lahjoitettu hankkeen tukijoille ja mahdollisesti myös myyty patsashanketta rahoitettaessa. Hintapyyntö oli 100 euroa, yksityinen myyjä.
Vanha peli kiehtoi mieltäni. Se olisi kaunis vaikka seinätauluna.

 

Kaulaliina kaulaan. Kaunis Hilkka-Liisa Aholan varhaistuotantoa edustava työ. Hinta 185 euroa.
Arabian vanha koristeellinen kannu oli vain 35 euroa. Nyt harmittaa, miksen ostanut? Pohjassa Arabia ja Ara-leima sekä massaleima AK 39. T:mi Tuomo Oinosen osastolta.
Kaunista suomalaista lasia. Rakastan taidokkaita kaiverruksia. Olen ehkä vähän romantikko? Vasemmalla Kumelan rusehtavaan lasimaljaan naishahmon on kaivertanut E. Käppi, sen hinta oli 260 euroa. Oikealla Göran Hongellin malja kalakuvioineen, jonka hinta oli 220 euroa. Osto-ja myyntiliike Ajan Muisto Oy.
Nämä Lomonosovin kupit olivat mielestäni aivan ihanat. Mieheni pudisteli päätään, joten unohdin kysyä hinnan. Viva Design.
Kyllä esinekin voi välittää tunteita. Tämä Josef Manuelin koira suorastaan rukoili, että ottaisin sen mukaani.
Pakko tunnustaa, etten ole koskaan ihan täysin ymmärtänyt tämän "punahilkkakannun" suosiota, mutta se on monen keräilijän himoitsema. Messuillla myynnissä oli kaksi hyväkuntoista kannua. Hintapyynti 200-220 euroa. Kuvan kannu Pieni Pihapuoti
Tapio Wirkkalan kampahiottu "Lehti" oli todella vaikuttava. Hinta 800 euroa. Yksityinen keräilijä.
1930-luvun vintageasu. Yksityisen keräilijän osastolta.
Ruskea leninki Merry Finn. Ehkä 1970-luvulta?
Olen käynyt lähes päivittäin hiihtämässä. Mutta tällaiset puusukset ovat vielä kokeilematta.
Suksivoidettakin olisi löytynyt.
Nanny Stillin Flindari, Riihimäen lasi. Yksityinen keräilijä.
Myynnissä oli erityisen paljon pöytävalaisimia. Tässäkin mukava yksilö työpöydälle.
Design By Tapio Wirkkala. Yksityisen keräilijän osastolta.
Ajanpatinaa-osastolla oli hauska Wirkkalan suunnittelema ja Kultakeskus Oy:n valmistama palkintomalja. Sen alla luki: "Turhapuro Cup, 17. 5. 1987, II, HCP" Hinta 290 euroa.
Messujen kahvilassa oli varsin tyylikäs Vegeta-jääkaappiastia sokerikkona. Se ei ollut ikävä kyllä myynnissä.
Ennen sitä vaan oltiin tyylikkäämpiä, mietin pipo päässäni. Vintagepäähine. Yksityinen myyjä.
Yksityisten keräilijöiden osastoilla oli paljon esineitä, joita katsoessa jäin miettimään niiden tarinaa. Missähän nämä tossut joskus omistanut pikkuballerina on nyt?

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa