Nizzan luksusta

Suurinta luksusta Nizzassa on meri

 

Nizzassa lomaillessa huomasin, että ihmiset ovat Ranskan Rivieralla vähän tyylikkäämpiä, hitusen rennompia ja merituulen ja hajuvesien ohessa siellä tuoksuu myös raha. Nizzan kahviloiden terassilla istuskellessamme paikallisten ja turistien katselu oli eräs ilomme. Ihmiset pukeutuvat kauniisti, ajavat hienoilla autoilla ja heitä katsoessaan näkee muodin viimeisimmät virtaukset. Myös tyylikkäät klassikot kuten Chanelit näkyivät katukuvassa.

Valoihin sattui osumaan neljä avoautoa.

Kiersin tavoilleni uskollisena "vain katsomassa" vintageliikkeitä, jotka pursuivat kaikenlaisia houkutuksia. Vintagebutiikeissa ihastelin mm. Hermèsin, Louis Vuittonin ja Chanelin vanhoja laukkuja, joita samassa määrin tulee harvemmin Suomessa nähtyä. Ne olisivat ikävä kyllä nielleet matkabudjettini. Nizzassa varakkaita ostajia kuitenkin riittää.

Nizzan upeimman hotellin Negrescon edessä Miles Davis toivottaa vieraat tervetulleeksi.

Vanhojen, todellisten vintagehelmien ohella tarjolla oli myös uudempaa käytettyä merkkivaatetta. Mikäli luksusbrändien vaatteita ja asusteita haluaa edullisemmin, niiden ostaminen oli kannattavaa second handina. Esimerkiksi myynnissä olevat noin kuusi vuotta vanhat vintage Chanelin aurinkolasit maksoivat Les Folies D'Eugénie vintageliikkeessä 250 euroa, samaa mallia myydään yhä myös viereisessä Chanelin liikkeessä 550:llä eurolla.

Onko vintagelaukku sitten oikeasti hyvä sijoitus? Kenties laukku on sijoitusmielessä todellakin kannattavampaa ostaa hitusen käytettynä, kunhan saa aitoustodistukset mukaan. Arvonnousut ja -laskut riippuvat paljolti merkistä. Osa klassikkobrändeistä vaan nostaa hintojaan ja samat mallit löytyvät butiikeista vuodesta toiseen. Kun ostaa riittävän arvokkaan merkkilaukun, sen arvo säilynee, muodikkaista ns. yhden sesongin IT-laukuista en olisi niin varma. Laukun voi myös voi periyttää seuraavalle sukupolvelle. Timantit ja Chanelit ovat ikuisia.

Mademoiselle oli upeimpia vintageliikkeitä Nizzassa. Esillä oli myös antiikkisia peilejä, kattokruunuja ja tauluja. Ne eivät periaatteessa olleet myynnissä, vain somisteena.
Chanelin upeat pukukorut. Mademoiselle.
Korvakorujen karkkikauppa. Mademoiselle.

 

Nämä vanhat Louis Vuittonin matkalaukut olivat somisteena. Mademoiselle.
Rekkikaupalla Chanelia. Mademoiselle.
Les Folies D'Eugénie oli ihastuttava Vintagebutiikki aivan keskustassa. Edessä Hermèsin laukku ja Louboutinin kengät. Hinnat olivat toki korkeita, mutta koska tuotteet olivat tuoreempaa vintagea, olivat ne uusiin vastaaviin nähden edullisia. Täällä edellinen sesonki on jo passé.

 

Tällaista pikkuista mustaa laukkua olisin tarvinnut rikkoutuneen käsilaukkuni tilalle. Les Folies D'Eugénie

 

Hermèsin upea mekko. Les Folies D'Eugénie
Huhhuh. Les Folies D'Eugénie
Andréa M oli hieman vaatimattomampi vintagebutiikki. Täällä myytiin pääasiassa kalliimpia käyttömerkkejä. Laukuissa mm. Furlaa, Moschinoa, Michael Korsia ja Lancelia.
Kätevän kokoinen Neverfull PM Louis Vuittonin laukku myös hieman houkutteli. Hintapyyntö oli 400 euroa. Useimmissa laukuissa on mukana myös aitoustodistukset, alkuperäiset dust bagit ja myyjät myös auliisti selostivat, miten aidon erottaa kopiosta. Tästä laukusta pitkän etsimisen jälkeen löysin aitoutta todistavan numerosarjan. Andréa M.
Vaikka mitään ei pitänyt ostaa, sorruin tähän Manoushin ihanaan rimpsu-unelmaan. Mekko oli vain niin rivierahenkinen, että se oli pakko saada. Enää puutarhajuhlat puuttuvat. Huom. katso taustalla olevaa makutuomariani, joka reippaasti jaksoi matkassani. Andréa M

 

 

Mademoiselle, 41 rue de France 06000 Nice

Les Folies D'Eugénie. 2 Av de Suede, 0600 Nice

Dépôt-vente de vêtements Andréa M, 34 rue France
06000 NICE

 

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa