Retron riemua Raaseporissa

Matkalla Hankoon en voinut ajaa ohi, kun hieman ennen Tammisaarta tielle oli ilmestynyt mainos "Suurkirppis". Kaarsin valtavan hallin pihalle ja odotukset olivat korkealla. Itsepalvelukirppiksillä  valikoima on arvaamaton, siellä kiertely on kuin jännittävä tutkimusmatka; mitä tahansa saattaa tupsahtaa eteen. Kannattaa olla myös tarkkana, onko kyseessä aito, kopio tai uustuotantoon tehty tuote.

Tilaa oli valtavasti ja tavaraa. Esillepano kaipaisi ehkä pientä viilausta, pitkät käytävät ja myyntisopet hukkuivat suureen halliin. Itsepalvelukirppiksellä oli valikoimaa pienesineistä huonekaluihin ja löytyipä sieltä jopa poreammekin. Antiikinystävälle siellä  ei ollut paljonkaan tarjottavana, mutta retrofiilille sitäkin enemmän.

Hauskaa rekvisiittaa vaikka "man cave"-huoneeseen tai lasten autoleikkeihin

 

Lomalukemista

 

Hauska matala kattila.

 

Askon kaunis kampauspöytä (peili takana) ja penkki.

 

Kahvipannu koristeltu Myrna-kuviolla.

 

Hyväkuntoinen koivulipasto.
Minua melkein hämäsi Aarikan hienohelma kynttilänjalkoja muistuttavat metalliset kynttilänjalat. Nämä eivät ole kuitenkaan Aarikan. Aarikka oli niin suosittu ulkomailla asti, että se innoitti myös kopioimaan menestystuotetta.

 

Bongasin 1960-luvun Kaunis Koti-lehdestä myös aitojen Aarikan Hienohelma- kynttilänjalkojen vanhan mainoksen. Kuvan kynttilät ovat taas Pi ja Timo Sarpanevojen Juhavalle suunnittelemat ja he tekivät Kaija Aarikan kanssa yhteistyötä; kynttilöiden ja kynttilänjalkojen koot ja väritykset soinnutettiin yhteen. Kaija suunnitteli lisäksi mm. Pikkuriikkinen- ja Elämänpuu- kynttilänjalat, jotka taas sopivat Sarpanevan muotoilemalle Pallokynttilälle.

 

Lets play! Samanlainen suuria tunteita herättävä futispeli on Hangon lastenhuoneessamme.

 

Kevätaurinkoa odotellessa...

 

Myynnissä oli varsin kohtuulliseen hintaan vanhoja Karhulan lasipurkkeja.

 

Säilytän mummiltani perimissäni lasipurkeissa kaikkea myslistä perunajauhoihin. Mökillä on hyvä pitää ruokatavarat kannen alla purkissa mahdollisten kutsumattomien vieraiden varalta.

 

Kirpparin vieressä oli vielä toinenkin, pienempi Osto-ja myynti-liike, joka on muuttanut sinne entiseltä paikaltaan tien toiselta puolelta. Kahden "kirpputorin" synergia toimii. Tältä kirpputorilta on aikoinaan hankittu vierashuoneemme  armeijan vanha kerrossänky, josta hiottiin vanha maali pois ja maalautettiin valkoiseksi.

 

Välähdys kesäpaikkamme vierashuoneesta. Valkoinen sänky on kunnostettu armeijakerrossängyn yläpeti.

 

Ja mikä parasta, Suurkirppis on avoinna myös sunnuntaina, joten paluumatkallakin voi pysähtyä ostoksille ja kahville!

 

Suurkirppiksen osoite Hangontie 1015.

Aarikan verkkomuseon sivuilta löytyy mielenkiintoista luettavaa!

 

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa