Vintagea Kansallismuseon pihalla

 

 

Jo perinteiseksi muodostunut vintagetapahtuma Kansallismuseon pihalla oli houkutellut paikalle paljon vanhoista vaatteista, asusteista ja pientavaroista kiinnostuneita ihmisiä. Erityisen paljon oli ulkomaisia turisteja, joita suomalainen muotoilu ja vanhat aarteet ilmiselvästi kiinnosti. Hieno miljöö ja pilvien raosta pilkistävä aurinko helli vintagediggareita. Myyjät iloitsivat vilkkaasta myynnistä, mutta painottivat, että parasta oli kuitenkin itse tapahtuman fiilis ja ihmiset sen ympärillä. 

Kaunis Easilyvintage-blogia pitävä Olga Markova ihastutti tyylillään.

Tapahtumassa riitti silmäniloa:  useat kävijät ja myyjät olivat pukeutuneet omiin vintagehelmiinsä. Joillekin tapahtuma tarjosi tilaisuuden herätellä muistoja, joita he  kokivat vanhojen esineiden ja leikkikalujen parissa.

Leikin lapsena paljon paperinukeilla.
Vanhat asusteet ja leningit herättävät mielikuvitukseni. Missähän kesäjuhlissa tämäkin kukkamekko on pyörähdellyt?
Vaatteita oli erityisen runsaasti. Ja mitä kolorismia!

 

Ihastuin kauniiseen hatturasiaan.
Koruja oli erityisen paljon myynnissä.

 

Upea jugendajan käynti- tai visiittikorttiteline kiinnitti huomioni. Siinä voi toki säilyttää vaikka koruja tai kiinnittää sen seinälle koristeeksi.
Hienon naisen rekvisiittaa.
Tämä helmin koruommeltu kaunis pussukka on houkutellut minua jo useammilla eri messuilla. Vielä se ei muuttanut meille, mutta ehkä joskus?
Myynnissä oli myös paljon "täydennystavaraa": parittomia kuppeja tai tasseja, kahvikannun kansia, muutamia juomalaseja kokoelmaan ja remonttiin vanhoja ovenkahvoja, valaisimien osia ja katkaisimia.
Kauniit peltirasiat, joista alempi oli ruotsalainen kahvipurkki.
Emali on todella kysyttyä juuri nyt, erityisesti Finel.
Voiko mikään tulla pehmeämmäksi kuin vanhat pellavapyyhkeet? Ne ovat myös todella kauniita.
Tapahtumassa oli vintagekarnevaalin henkeä. Tänne ehdottomasti taas ensi vuonna!

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa