Wanhan Nestorin aarteita

Olen usein ajanut mielenkiintoisen kirpputorin ohi matkalla sukuni mökille Turun saaristoon. Harmikseni aina on ollut liian kiire mökille tai kotiin. Nyt kuitenkin päätimme pysähtyä, emmekä todellakaan olleet ainoita. Parkkipaikka oli pääsiäispyhien jälkeen täynnä autoja.

Wanha Nestori on suuri halli, jonka tarjonta koostuu täysin yksittäisten myyjien aarteista. Paikka, josta voi tehdä todellisia löytöjä! Kuvasin pääsiäismaanantaina esineitä, mutta tavara vaihtuu kokoajan,  mikäli haluat löytää jonkin tietyn kipon, kannattaa mennä paikan päälle pikaisesti. Hinnat  vaihtelivat laidasta laitaan niin kuin kirpputoreilla on tapana.

Myynnissä perinteistä kirpputoritavaraa leluja, vaatteita, mutta myös antiikkidiggarin näkökulmasta valikoima oli oikea runsaudensarvi.

Kiinnostavin anti oli pientavaran puolella, erityisen paljon vanhaa suomalaista lasia ja arabian käyttökeramiikkaa- ja posliinia. Olisin odottanut enemmän Kupittaan tuotteita, oltiinhan Turun lähistöllä, mutta ehkäpä niistä aarteista myyjät eivät vielä raaski luopua. Isommissa loosheissa oli myynnissä myös huonekaluja, työkaluja ja muuta tuiki tarpeellista. Seuraavassa poimintojani kierrokseltani.

Artekin hyväkuntoiset tuolit ja Yki Nummen valaisin olisivat olleet ostamisen väärtejä, mikäli autossa olisi ollut lomakassien lomassa tilaa.
Seinäkello tuvan seinälle raksuttamaan. Ja niin moderneja sekä perinteisempiä työkaluja isännälle ja emännälle.
Hauska valaisin, mahdollisesti Heikki Turusen suunnittelema. Oikaiskoon joku, jos tunnistaa. Takana myös vanhat punnukset sekä kauniita Riihimäen lasipurkkeja.
Hiustenkuivain kampaajaleikkeihin tai tositarkoitukseeen.
Finelin suosittu Esteri Tomulan koristelema ruusukattila. Tämä oli edullinen, mutta myynnissä oli myös hieman kolhuja saanut vegetakasari lähes ilmaiseksi, vain 16 eurolla. Mutta sellainen minulla oli jo ennestään.

 

Kaunis vanha seinämaljakko.
Dekoratiiviset Art Deco-maljakot, mahdollisesti Greta Jäderholm-Snellmanin suunnittelemat.
Arabian ystäville sarjojen täydennystä.

 

Kannuvalikoimaa oli runsaasti.
Tämä ihana perhoskannu on Arabian yksi suosituimmista. Sen lennokas koriste nimetään usein Birger Kaipiaisen suunnittelemaksi, mutta tutkija Harri Kalhan mukaan kannun koriste on Raija Uosikkisen koristelema ja se markkinointisyistä nimettiin Kaipiaisen nimiin. Todennäköisesti Birger Kaipiaisen siunauksella. Mielenkiintoinen tarina.

 

Pidä Ruotsi siistinä Itämeri-muumimukit
Harry Moilasen suunnittelemaan upean väriseen maljakkoon ihastuin. Se on Nuutajärven tuotantoa.
Uutta ja vanhempaa lasia rintarinnan.

 

Tämän käsinmaalatun pullon vuodelta 1946 olin aikeissa ostaa omakseni. Kannoin sitä jopa hetken matkassani, mutta se jäi kuitenkin vielä jonkun toisen löydettäväksi.
Humppilan jälkiruokamaljat alkuperäisessä paketissa.
Timo Sarpanevan signeerattu Nardus maljakko.
Pirtsakat lasit aamiaispöytään. Laseja löytyi peräti 10 kappaletta.
Tämä kello oli yhtä aikaa kamala ja ihana. Kitschiä parhaimmillaan.
Katseeni kiinnittyi moneen vaakaan. Tarjontaa oli rusaasti.
Söpöt pikkuvaa'at sopivat retrokeittiön piristeeksi
Upea vanha vaaka. Ja moottorisaha.
Mitä itse ostin? Löysin Michael Schilkinin kauniin kermakon ja sokerikon edulliseen hintaan. Lisäksi esineet olivat kuin uudet. Mökillämme on samaa sarjaa ennestään, isoäitini on ostanut niitä aikoinaan. Ehkä vien ne seuraavalla kerralla sinne tuliaisiksi tai pidän itse.

Kirppiskeskus Wanha Nestori

Lietsalantie 11, Masku

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa