5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Mikä värikylläinen huone! Se on sisustussuunnittelija Carola Bromsin jugendhuoneistosta Helsingin Katajanokalla.  Broms on kunnostanut vanhaan mummolaansa omaksi kodikseen ja säilyttänyt kaiken olennaisen vanhasta tunnelmasta. Tästä on skandinaavinen askeesi kaukana.

Kannen kuva on Carola Bromsin kodista. Kuva Jaanis Kerkis.
Vanhan ruokasalin kasettikatto ja paneeliseinät on vain puhdistettu, muuten ne ovat alkuperäiskunnossa. Valtavan maton Iranista tuonut on Carolan Bromsin isän tyttärelleen tuliaisiksi. Kuva Jaanis Kerkis.


Kiehtovan tarinan Tammisaaren saaristossa olevan kalastajatilan kunnostuksesta kertoo Espoon modernin taiteen museon johtaja Pilvi Kalhama. Hän kertoo meille seitsemän oivallusta, jota vuosia kestänyt hanke on opettanut. 

Vanhan kalastajatilan toiminnan keskus on suuri venevaja, tässä juhannuskoristeltuna. Kuva Pilvi Kalhama.

Amos Rexin ovat nyt täyttäneet belgialaisen surrealistin René Magritten huimat maalaukset, jotka kutkuttavat mielikuvistusta mutta myös älyä. Vai mitä pitäisi ajatella omenasta joka täyttää huoneen tai hevosesta, joka päästä nousee kivitorni...

Surrealismi katsoi totutun ja tavanomaisen toiselle puolelle.

Tiikkiset huonekalut 1950-60-luvulta jatkavat voittokulkuaan, ja ehkä voi jo trendin sijaan puhua megatrendistä. Uudessa numerossa on katsaus tiikkiin ja katsaus huutokauppojen tarjontaan.
 

Tiikkikalusteet ja pienesineet kestävät aikaa. Huomaa myös muut kuin tiikkiset senkit!

Ihana 1900-luvun vuosikymmenten muotia käsittelevä sarjamme on ehtinyt iloiselle 1920-luvulle. Juhlamekko oli lyhyt, hihaton ja erittäin hyvä tanssimiseen, jota vauhdittivat pitkät helmet. 
 

Coco Chanel loi ensimmäisen pikkumustan. VIntage-sarja herättää henkiin muodin mutta myös kunkin vuosikymmenen suunnittelijat ja naisihanteet.

 

Seuraa meitä somessa