5 tarinaa Antiikki & Designista 4/2018

Lehden kansikuvan olohuone kuuluu tanskalaiselle pariskunnalle, joka innostui ensin Poul Henningsenin valaisimista ja sitten myös muusta designista ja vintagesta.

 

Muusikko ja rock-legenda Remu Aaltonen rakastaa vanhaa tavaraa. Hän esittelee Helsingin-kotinsa, jonka sisustuksessa on nyt meneillään musta kausi.
Tyylikoulussa antiikin asiantuntija Kari-Paavo Kokki opastaa, kuinka tunnistat uusrokokoon. Se oli tyyli, joka syntyi romantiikan kaipuusta 1800-luvun jälkipuoliskon teollistumisen aikana.
Barbie ei ole vain lelu, vaan keräilysuosikki, jonka 59 vuoden historia on muodin historiaa. Kansallismuseon näyttely kertoo, millainen Barbie on ollut eri aikoina.
Alvar Aallon 120-vuotisjuhlavuonna monet kohteet kutsuvat matkailijoita. Vähemmän tunnettu Aallon suunnittelema miljöö löytyy Kouvolasta Inkeroisten teollisuusalueelta.
Miesten vintagepuvut ovat usein laadukkaita. Suomessa hyviä pukuja ovat tehneet niin räätälit kuin pukutehtaat. Alan harrastaja Lassi Patokorpi neuvoo, mistä eri vuosikymmenten puvut voi tunnistaa ja miten niitä hoidetaan.

Antiikki & Design 4 / 2018 ilmestyi 19.4. Seuraava numero ilmestyy 24.5. Vuodessa ilmestyy 10 numeroa. 25. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa