Uusi numero 2/2018

Lehden kansi

Helmikuun numero vie suloiseen suomalaiseen torppaan ja upeaan unkarilaiseen linnaan. Numeron kotimainen designklassikko on Bertel Gardberg, ja vanhempaa hopeasepäntaitoa esittelemme vuosisatojen ajalta Viipurista. Vierailemme myös nykytaiteen keräilijän kodissa ja tapaamme taideväärennösten tutkijoita. Entä tunnetko virolaisen Tarbeklaasin lasin?

Unkarissa on paljon vanhoja, tyhjilleen jääneitä linnoja. Suomalainen Ari Kupsus on vuokrannut yhden niistä ja sisustanut sen antiikilla. Lukijamatkallamme pääset vierailulle linnaan.
Bertel Gardberg tunnetaan parhaiten aterimistaan, mutta omimmillaan hän oli tehdessään hopeasta ja muista materiaaleista uniikkia taidekäsityötä. Gardbergin tytär Carina von Koskull ja vävy Dan von Koskull muistelevat mestaria Fiskarsissa esillä olevassa näyttelyssä.
Lars Swanljung keräsi suomen suurimpiin kuuluvat yksityisen nykytaiteen kokoelman ja lahjoitti sen vaasalaiselle Kuntsin säätiölle. Hän kertoo kodistaan, jossa taide kohtaa Alvar Aallon kalusteet.
Viipurin hopeassa näkyvät Suomen historian vaiheet ja antiikin tyylikaudet. Loistokauttaan kaupungin hopeasepäntaide eli barokin aikaan 1600-luvulta 1700-luvulle. Marketta Tammisen kirja tuo vähän tutkitusta aiheesta uutta tietoa.

Antiikki & Design 2 / 2018 ilmestyi 14.2. Seuraava numero ilmestyy 14.3. Vuodessa ilmestyy 10 numeroa. 25. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa