Uusi numero 4/2017

Huhtikuun numeron vintage-teema vie muodin menneisiin vuosikymmeniin. Nostalgisia tunnelmia herättävät myös Ebba Masalinin kasviaiheiset koulutaulut, vanhojen autojen pienoismallit ja tutut mutta silti yllättävät Mariskoolit. Muotoilun mestari Heikki Orvola kertoo urastaan ja satukuvittaja Kaarina Kaila esittelee kotinsa. Vierailemme myös kunnostetussa taiteilijakoti Lallukassa ja Diakonissalaitoksen 120-vuotiaissa tiloissa.

Lehden kansi
DESIGN. Elävä legenda -sarjassa tapaamme Heikki Orvolan. Käyttöastioistaan tunnetun muotoilijan työn toinen puoli on uniikkilasi, jota löytyy hänen kotoaan.
KOTI. Taiteilija, satukuvittaja Kaarina Kaila asuu ullakkohuoneistossa, joka on kuin sadusta. Monenlaisista vanhoista esineistä tehdyt asetelmat toimivat hänen kuviensa inspiraationlähteinä.

 

DESIGN. Mariskooli tunnetaan Marimekon tuotteena, mutta sen muoto pohjautuu vanhaan lasiseen sokerikulhoon. Opi tunnistamaan Mariskooli, sen kopiot ja esikuvat.
TAIDE. 1900-luvun alkupuolella Suomessa oli paljon naistaiteilijoita, jotka ovat kuitenkin jääneet sivuun taidehistoriasta. Riitta Konttisen kirja kertoo heistä. Esittelemme 10 kiinnostavaa nimeä.

 

Seuraa meitä somessa