5 tarinaa Antiikki & Designista 8/2018

Syyskuun Antiikki & Design on täynnä ihanaa luettavaa. Keraamikko Hilkka Säynäjärvestä on blogistimme Ketja Weiland-Särmälä penkonut tietoa ja haastatellut muun muassa Säynäjärven poikaa, joka on esitellyt perimiään aarteita lehtemme lukijoille. Hilkka Säynäjärvi luopui urastaan Arabian tehtaalla perheen takia, mutta luovuus jatkui uusissa muodoissa.

Hilkka Säynäjärvi signeerasi värikkäät maalatut kannut vielä nimellä Hilkka Mekri, mutta uuden avioliiton myötä hän vaihtoi nimeä. Kuvat Pia Inberg.

Syyskuussa kerromme myös muodista. Toimittaja Salme Salokannel on vieraillut Christian Diorin kotimuseossa Ranskan Normandiassa. Granvillessä sijaitseva huvila, jonka nimi on Villa Les Rhumbs, on ajankohtainen, sillä museo, Musée Christian Dior Granville viettää 30-vuotisjuhliaan komealla pukukokoelmalla. Näyttely on auki 6.1.2019 saakka.

Vasemmalla yksi yhdeksästä Diorin iltapuvusta, jotka näet jutussamme. Kuvat ovat Christian Dior -museosta.

Toinen kotijuttumme kertoo taiteilija Hannu Palosuon uudesta Kallion-kaksiosta, jonka hän löysi melkein sattumalta. Palosuo on parantumaton esteetikko, joka saattaa tehdä huutokauppalöytöjä vaikka juhannusyönä, kun muut polttavat kokkoa.

Taiteilija Hannu Palosuon koti on hurmaava sekoitus nykyaikaa, itämaisia esineitä ja antiikkia. Kuvat Jaanis Kerkis.

Maakuntataide-sarjassa on Pohjois-Pohjanmaan ja sen pääkaupungin Oulun vuoro.

Maakuntataide-sarjan ensimmäisellä aukeamalla on Juhani Hakalahden ja Hilkka Inkalan teoksia. Kuvat Oulun taidemuseo.

Kulttuurimatkailija pääsee tällä kertaa Helsingin kattojen ylle, ravintola Eliten talon yläkertaan, jossa on Lauri ja Lasse Reitzin säätiön ylläpitämä kotimuseo. Se perustuu Töölön yhden rakennuttajan Lauri Reitzin kokoelmiin, joita vakavarainen säätiö pystyy täydentämään. Viime vuosina sinne on hankittu mm. Helene Schjerfbecin taidetta.

Fantastinen, kansallista ja osin kansainvälistäkin tasoa oleva Reitzin kotimuse on täynnä hienointa antiikkia ja taidetta. Tämä on barokkihuone. Kuva Jaanis Kerkis.

Antiikki & Design 8 / 2018 ilmestyi 20.9. Seuraava numero ilmestyy 18.10. Vuodessa ilmestyy 10 numeroa. 25. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa