Uusi numero 5-6/2016

Vintage-teemanumerossa kerromme kotimaisista 50-70-lukujen huonekalutehtaista, käymme 50-luvun tyylisessä kodissa, tapaamme vintagevaatteisiin pukeutuvan Lassi Patokorven ja katselemme nostalgisia hääkuvia. 1900-luvun keramiikasta esittelemme niin Rut Brykin herkkää taidetta kuin Pentikin suosittuja astioita. Emme unohda vanhempaakaan antiikkia, vaan kerromme kahden erilaisen kartanon tarinat, kotoisan Lintilän ja mahtavan, historiallisen Laukon.

ANTIIKKI. Tuoko Laukon kartano mieleesi Kurkien suvun, Elinan surman, barokin, Laukko-hevoset vai Laukon peurat? Kartanon historiaan mahtuu paljon, ja uutta on nyt se, että ovet avautuvat vierailijoille. Lähde mukaan lukijamatkallemme!
VINTAGE. Aidot 1950-luvun huonekalut ja esineet viehättävät helsinkiläisperhettä, jonka koko koti on värikästä vuosikymmenen tyyliä. Yhtenäinen sisustus jatkuu aina keittiön kaapeista jukeboksiin.
DESIGN. Maailman pohjoisin keramiikkatehdas Pentik on nyt myös Suomen ainoa keramiikkatehdas. Tapasimme Taidehallin näyttelyyn valmistautuvan Anu Pentikin ja esittelemme suomalaisten suosikkiastiat tehtaan 45-vuotisen historian varrelta.
VINTAGE. Maamme huonekalutehtaiden kulta-aikaa oli 1950-70-luku, jolloin kalustettiin sotien jälkeen uusia kaupunkikoteja ja elintaso nousi. Esittelemme Askon, Iskun, Korhosen ja muiden klassikkoja, jotka ovat jälleen muodikkaita.

Antiikki & Design 5-6 / 2016 ilmestyi 25.5. Seuraava numero ilmestyy 6.7. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 23. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa