5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kannan Pia Kousan ja Joonas Ojalehdon kodista kuvasi Jaanis Kerkis.

Pia Kousa ja Joonas Ojalehto etsivät pitkään aitoa tunnelmaa henkivää puutaloa. Lopulta he löysivät. Espoon Kauklahdesta ratamestarin talon. Nyt sen ilmapiiri kuljettaa vieraan jugendin aikaan. Kuvat Jaanis Kerkis.

Tänä vuonna Kaj Franck -muotoilupalkinnon saanut Ilkka Suppanen surffaa vaivattomasti sarjatuotannon ja taiteen välillä. Muotoilullaan hän tavoittelee parempaa maailmaa. Henkilökuva Susanna Kekkonen.

Jyhkeä kivimuuri sulkee suojaansa Rosenlundin entisöidyn pappilan ja Aspegrenin kukoistavan muotopuutarhan. 1700-luvun miljöö Pietarsaaren keskustan tuntumassa huokuu rauhaa ja houkuttaa tutustumaan. Sillä on myös suuri tarina kerrottavaan. Kuvat Kristiina Kontoniemi.

Klassinen 6mR-luokka eli kuutoset nauttii puuveneharrastajien arvostusta. Linjakkaat kaunottaret myös kantavat mukanaan purjehduksen kulttuurihistoriaa. Iso kuva Fabian Björk.

Jäätelö kuuluu kesän makunautintoihin. Kaikille tavoitettavaa herkkua siitä tuli kotipakastimien myötä. Ylhäisö ehti nautiskella jäätelöllä jo vuosisatoja ennen sitä.

Seuraa meitä somessa