5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kannen kuvasi Milka Alanen

Helsinkikö kivierämaa? Sirkkaliisa ja Jari Jetsosen designia pursuava koti Kumpulan kaupunginosassa osoittaa, että pääkaupunki kätkee sisälleen vehreitä puutaloidyllejä. Kuvat Jari Jetsonen.

Kristalli on taas muodikasta. Sen voi nähdä vaikkapa kristallisissa juomalaseissa, joiden kotimainen klassikko on Yrjö-lasisto. Käsin hiottu koristeellinen kristalli taittaa valoa ainutlaatuisella tavalla, mutta kristalli tenhoaa pelkistyneemmässäkin muodossa, kuten aukeaman esineissä voi nähdä. Iso kuva kristallikruunun prismoista Katja Hagelstam.

Jukka Rintalan nimen kuuleminen piirtää monen verkkokalvoille kuvan Linnan juhlien näyttävistä iltapuvuista. Lahjakas muotitaiteilija on kuitenkin ehtinyt suunnitella jo viidellä vuosikymmenellä niin nahkatakkeja, työvaatteita kuin jakkupukuja. Hänelle jokainen työtehtävä on yhtä inspiroiva haaste. Kuvat Jani Laukkanen ja Studio Jukka Rintala.

Petra Tandefelt sai kipinän lelujen keräilyyn verenperintönä. Nykyään kokoelma täyttää pittoreskin huvilan Suomenlinnassa. Siellä vierailu on kuin käynti satumaassa. Kuvat Milka Alanen.

Ruoka-aineiden säilömisen historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Moni menetelmä on yhä käytössä, mutta nyt säilötään ennen kaikkea maun ja terveellisyyden takia. Nostalgisia säilöntäastioita löytää antiikkimarkkinoilta. Mustavalkoinen kuva Helsingin kaupunginmuseo.

 

Seuraa meitä somessa