5 tarinaa uudesta Antiikki & Designista

Kannen kuvasi Milka Alanen


Helsingin sydämeen aikoinaan rakennetussa jugendtalossa sijaitsee koti, jonka sisustus yhdistelee ennakkoluulottoman tyylikkäästi antiikkia ja nykytaidetta.

 

Karin Widnäs valmistaa uniikkia ja sarjatuotantokeramiikkaa alusta loppuun studiossaan Fiskarsissa. Palkittu keraamikko ja muotoilija haluaa myös pelastaa suomalaisen keramiikkataiteen tulevaisuuden. Haasteeseen hän tarraa työllään ja keramiikkamuseollaan.

 

Valokuvaaja Sami Perttilää kiehtoo valaisimissa se, kuinka suunnittelija on käsitellyt valoa. Erityisesti hän ihailee Paavo Tynelliä. Keräilijä myös kunnostaa valaisimia.

 

Kotimaanmatkailu kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Kokosimme joukon kiinnostavia ja ajankohtaisia vierailukohteita eri puolelta Suomea.

Rakennuskulttuuritalo Toivoa (otsikko Perinnerakentamista pähkinänkuoressa) käsittelevään juttuun lipsahti vahingossa kuva Noormarkun ruukista.

 

Täpärälle meni, mutta pelastui kuitenkin. Hirsirakennus oli tuhoutumisen partaalla, mutta mittavan korjauksen jälkeen suku­talosta kehkeytyi Riitta ja Aimo Hentiselle kartanomainen koti.

 

Seuraa meitä somessa